Je Suis Charlie live in Assen

DELEN

Samia Hathroubi is de vijfde gaste in de Asser reeks ‘Europa’s rafelende randen’, de serie live Skype interviews met jonge vrouwen die zich inzetten voor mensenrechten aan de randen van Europa.

Wie het nieuws over de recente aanslagen in Parijs heeft gevolgd op de internationale nieuwszenders (CNN, BBC, Sky) zal Samia hebben gezien. Ze is Frans-Tunesisch en werkte de laatste jaren vooral in Israel en Palestina. Haar missie: verzoening van Joden en Moslims.  Samia Hathroubi is een bekroonde journaliste die, al voor ze als docente geschiedenis begon te werken, als mensenrechtenactivist actief was.  Ze is op vele internationale podia actief en heeft een uitgesproken mening over Islamofobie én Anti-Semitisme.

Met Samia Hathroubi als gaste, verplaatst de reeks zich naar de Zuidelijke randen van Europa. Samia vertelt over haar werk in het Midden-Oosten en Frankrijk. En uiteraard over de recente aanslagen op Charlie Hebdo en een Joodse supermarkt in Parijs en de gevolgen daarvan voor Moslims in de Westerse landen.

Je Suis Charlie live in Assen bijwonen?

Vrijdag, 30 januari 2015
Cultureel Café Samalas (5e verdieping Vanderveen)
Van 19.00 tot 20.00 uur, inloop vanaf 18.45 uur
Toegang gratis

Organisatoren

Charles Goudsmit (Samalas en Xapoe)
Thilla Franken (Prinsessendag)
Laura Punt (Prinsessendag)
Ralph du Long (Internationaal trainer/consultant mensenrechten)