Jeugd kan gratis ponyrijden en vrijkaarten winnen NIC Assen

DELEN
Jeugd kan gratis ponyrijden en vrijkaarten winnen NIC Assen

De jeugd kan komende zaterdag 4 oktober op de Brink in Assen gratis ponyrijden. Dat kan in het kader van het naderende concours hippique NIC Assen dat van 8 tot en met 12 oktober in de TT Hall wordt gehouden. De bekende Drentse springruiter en manegehouder Jan Dolfing uit Vries maakt zaterdagmiddag met een vijftal pony’s zijn opwachting op de Brink. Tussen 13.00 en 15.00 uur kan de jeugd gratis een rondje over de Brink rijden.

Om de jeugd op de kleine paardjes te begeleiden neemt Dolfing ook een aantal assistentes mee, zodat de jeugd zonder problemen een rondje kan maken. “Het gaat om erg makke pony’s die gewend zijn om met kinderen te rijden. We willen met deze activiteit de aandacht op het oudste indoor concours van Nederland vestigen”, laat Jan Dolfing weten. “Daarom is het van belang dat zoveel mogelijk mensen te weten komen dat het in Assen wordt gehouden. En dat kun je heel goed doen door met paarden naar het centrum van Assen te komen.”

Als extraatje ligt er voor een aantal van die ponyrijders een vrijkaart gereed voor het NIC. Alle kinderen die gebruikmaken van de mogelijkheid om een ponyrit te maken, dingen mee naar zo’n vrijkaart. De organisatie van het NIC stelt een aantal van deze felbegeerde kaarten voor de actie beschikbaar.