John D. Kruse maakt debuut met ‘Er valt een Gat in de Tijd’

DELEN

ASSEN – Sinds twee weken ligt de paperback “Er valt een Gat in de Tijd”, bij Libris boekhandel Iwema in de winkel. Tot nu werd het boek alleen via internet verkocht, maar omdat een belangrijk deel van de biografische vertellingen zich in en om Assen afspelen heeft auteur John D. Kruse, in 1947 geboren te Assen als Jan Derk Kruse,  de boekhandel benaderd om het in hun assortiment op te nemen. Kruse maakt met het boek zijn debuut als schrijver.

Paperback: Er valt een Gat in de Tijd (Biografische vertellingen)

De vroege jeugd daar begint het allemaal mee; vader en moeder, oma, familie en vrienden; overgang naar het basis- en het voortgezet onderwijs.

De eerste werkgever in mijn geboorteplaats Assen, was de NMB Bank NV. Al snel bleek deze job toch avontuurlijker, dan men eigenlijk zou denken. De dienstplicht was nog niet afgeschaft, en dus verbleef ik voor 21 maanden in het Nederlandse leger. Voelde daarna drang om op mezelf te zijn en huurde  daarom een boerderijtje in Witten vlakbij de TT-baan. Muziek maken, maar ook weer op de fiets naar de bank.

Later kreeg ik een baan als computer operator, en ontmoette de allereerste liefde in café Jan Dekker in Assen. De relatie moest gedeeld worden met mijn muzikale activiteiten. In die tijd zag ik Herman Brood in het ouderlijk café en daarna kwam hij regelmatig langs op mijn zolder studio. Tijdens een opname met Harry Rijnbergen (ex. Ro-d-ijs), schreef Herman op het toilet een tekst die later  de song ¨Showbizz blues¨ zou worden. Hij vergat de tekst mee te nemen.

Op een onzalig moment werd mijn vriendin door de ziekte van Pfeiffer getroffen. Aldus was het vanzelfsprekend dringend gewenst, om deze samen te bevechten. De redenen bleven onduidelijk; maar na vijf jaar liep onze liefdevolle relatie stuk.

Toen de groep Lucifer in de studio was, werd mij door Henny Huisman gevraagd  of ik niet naar de Zaanstreek wilde komen, om voor hen te gaan werken. Dat ging goed tot na House for Sale. In Zwanenburg werd de vierde muziekstudio ingericht en maakten we in 1975 de eerste elpee van Vitesse met Herman Brood.  Talrijke muzikanten en groepen volgden; Gruppo Sportivo, Zen, Roy Kuschel en Frans Smit met Maggie MacNeal. De Dolly Dots werden in deze studio geboren.

Ik laat bewust gaten vallen, omdat er in 2004 al het een en ander is verteld, op de Memories website.

Het laatste deel van mijn vertellingen speelt zich af in het jaar 2043.  Ben in eerste instantie als eenzame ziel verzeilt geraakt in Tbilisi-Georgië.  Al snel blijkt dit té voorbarig. Ik moet terug naar het zielen rijk om levenslessen te volgen. Met als doel; in een nieuw aards wezen te kunnen incarneren!

Ik ontmoet Harry Muskee, Herman Brood, en zielen die anno nu onder ons zijn,  zoals Huisman (Note: Henny weet er natuurlijk van!). Er staat me echter nóg een verrassing te wachten. Het eindigt onverwacht met een levendig happy end!

John D. Kruse