Jonge ondernemers in actie op de Kloostertuin in Assen

DELEN

ASSEN – Op dit moment wordt er in alle groepen gewerkt aan het thema werk, geld en handel. Een van de onderdelen is het opstarten van een eigen onderneming.

Het is de bedoeling dat de kinderen aan de hand van een ondernemingsplan zelf een heuse onderneming gaan opstarten met als doel het genereren van winst. Om de situatie in het echt zo dicht mogelijk te benaderen kunnen de kinderen bij inlevering Kloostertuin Assenvan een solide ondernemingsplan een lening van max. 10 euro van school ontvangen. Deze lening moet met rente (5%) worden terugbetaald. Voor eventuele leningen van derden geldt dezelfde voorwaarde.

De afsluiting van het thema en dus ook van de onderneming doen we door het organiseren van een markt op donderdag 24 mei. Tot die tijd kunnen de kinderen naar hartenlust ondernemer spelen en wie weet…..”

Jhalissa en Dani hadden bedacht om eerst een startkapitaal te genereren. Dit deden ze door geld te verdienen met auto’s wassen en gras te maaien. Dit startkapitaal hebben ze gebruikt om te investeren in producten, die ze zelf op de markt gaan verkopen.

Ze hebben slim ingekocht en vandaag is dan eindelijk de dag dat de producten in de verkoop gaan!

Start markt 12:30 uur
CJBS de Kloostertuin
De Boomgaard 1, 9408 JA Assen