Jongeren “verleiden” naar een gezonde leefstijl

DELEN

Assen – Hoe kunnen we onze jongeren verleiden gezonder te leven? Deze vraag staat centraal tijdens een bijeenkomst op 20 april op het Dr. Nassaucollege, locatie Penta in Assen. Deze Vmbo school is sinds kort de eerste vmbo-school in Nederland met vijf vignetten van de gezonde school èn een gezond schoolplein.

Gastspreker is Jaap Seidel. Hij is hoogleraar aan de VU op het gebied van Gezonde Leefstijl. Wethouder Harmke Vlieg onthult tijdens de bijeenkomst de posters die leerlingen hebben gemaakt van de Gezonde School.

In Assen werken diverse organisaties samen om gezondheidsachterstanden terug te dringen en een gezonde leefstijl te promoten. Een van de onderwerpen is het op verschillende manieren ‘verleiden’ van jongeren tot een gezonde leefstijl.

Een lokaal voorbeeld is locatie Penta van het Dr. Nassaucollege, de eerste vmbo-school in Nederland met vijf vignetten van de gezonde school èn een gezond schoolplein. Deze school besteedt op een planmatige en structurele manier aandacht aan gezondheid in het lesaanbod en de schoolomgeving. Allerlei aspecten van gezondheid komen aan bod waar onder gezonde voeding, bewegen, seksualiteit, sociale media, preventie, roken, alcohol en drugs.

Om meer mensen kennis te laten maken met de goede resultaten van Penta wordt deze bijeenkomst georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd is in jeugd en gezonde leefstijl. Dit gebeurt in samenwerking met partners uit het programma Gezond in Assen (GIDS). Deelnemers aan de bijeenkomst kunnen kennis en ervaringen uitwisselen en in workshops op zoek gaan naar manieren om jongeren te verleiden tot een gezonde leefstijl.

Graag nodigen we u donderdag 20 april van 14.00 tot 17.00 uur voor deze bijeenkomst die plaats vindt op het Dr. Nassaucollege, locatie Penta.

Aanmelden kan gratis tot 15 april via info@tintentrainingenadvies.nl.