Joris Lentfert naar Winteb Racing

DELEN

Assen – Joris Lentfert gaat in 2018 uitkomen voor Winteb Racing in de NK SuperCup 600 klasse van de OW Cup. Joris, die vorig jaar een 8e plaats pakte in deze klasse zal aan de start staan met een Ten Kate Racing Products Honda in combinatie met de vertrouwde banden van Pirelli.

De motorsportcarrière van Joris begon in 2010, in de Molenaar NSF100 klasse. In de daarop volgende Yamaha R125 Cup liet hij zich voorin zien met podiumplaatsen en twee overwinningen. Samen met Racing Team Oldenzaal werd de overstap gemaakt naar een Supersport motor in de NK SuperCup 600. De afgelopen jaren stond Joris aan de start met zijn eigen team waarbij hij vooral in 2017 een mooie progressie heeft laten zien.

Winteb Racing
Winteb Racing werd in 2011 opgericht door teammanager Albert van der Velde. In 2016 werd met Maarten Bekker het kampioenschap binnengehaald in de NK SuperCup 1000. In 2014 pakte Kervin Bos voor het team als eerste Nederlander punten in het WK Superbike kampioenschap. Een team met veel ervaring op het hoogste niveau, dat jong talent de kans wil geven om zich verder te ontwikkelen.

Winteb Racing en Joris hopen samen op jacht te gaan naar mooie resultaten. In het voorjaar wordt er afgereisd naar Spanje voor een voorjaarstraining, zodat Joris optimaal voorbereid aan de start staat bij de eerste wedstrijd. Daarnaast staat ook deelname aan de British Supersport wedstrijd in Assen op de planning.

Goed totaalpakket
Joris Lentfert: “Heel blij ben ik met deze kans en ik denk dat we voor komend seizoen echt een goed totaalpakket hebben. Ik kom terecht in een zeer ervaren team en ik hoop mij op deze manier nog meer te kunnen concentreren op het rijden. Daarnaast heb ik de beschikking over top materiaal dus ik kan niet wachten om van start te gaan. Mijn dank gaat uit naar Winteb Racing, hun sponsoren en niet te vergeten mijn eigen sponsoren!”

Podium
Albert van der Velde: “Ik had Joris al op het oog toen hij nog op een 125cc reed. Toen is er ook al gesproken over een samenwerking. Echter zijn we eerst elk onze eigen gang gegaan. De resultaten spreken voor zich voor zowel Joris als Winteb Racing. Winteb Racing heeft zich altijd al ingezet om zowel de oude garde (ondergetekende) en jong talent een mogelijkheid te bieden zich te ontwikkelen in de mooie sport van het motorracen. Joris heeft de afgelopen jaren laten zien uit het goede hout gesneden te zijn en Winteb Racing zal er dan ook alles aan doen om Joris dit seizoen het podium op te krijgen.”

Foto: Winteb Racing