Teamverslag; Joris Lentfert kan snelheid nog niet omzetten naar goed resultaat

DELEN

Assen – Dat er door Joris en Winteb Racing in de afgelopen periode grote stappen voorwaarts zijn gemaakt, werd afgelopen weekend al snel duidelijk. Helaas zat het zaterdag tijdens race drie tegen waardoor een top resultaat nog uitblijft in het ONK SuperCup 600.

Knappe 6e startplaats
Vrijdag had Joris in de trainingen al snel het juiste tempo te pakken. Tijdens de eerste twee raceweekenden duurde het even voordat Joris op gang kwam. Maar daar is aan gewerkt en dat lijkt nu onder controle te zijn. Dat werd ook zaterdag in de eerste kwalificatie duidelijk want Joris begon gelijk goed. Na afloop stond hij op een nette 5e startplaats. In tijdtraining twee wist Joris zijn tijd nog iets aan te scherpen naar 1.44.7. De concurrentie wist zich ook te verbeteren waardoor Joris één plaats verloor. Dat betekende een knappe 6e startplaats op de tweede startrij.

Inhaalrace
De start was deze race nog niet optimaal maar gelukkig beter dan de vorige twee races. In het gedrang werd Joris helaas gedwongen om in de eerste bocht aan de binnenkant over de curbstones te gaan. Dat ging bijna mis waardoor Joris alsnog veel plaatsen verloor. Er stond hem weer een inhaalrace te wachten.

Nieuw PR
Joris over de race: “Voor de derde keer op rij begon ik niet lekker aan de race maar ik wist dat ik de juiste snelheid had om weer naar voren te vechten. Nadat ik de groep van drie rijders voor mij weer voorbij was, heb ik alles gegeven om het gat te dichten naar de groep die streed voor de podiumplaatsen. Het ging de goede kant op totdat ik problemen kreeg met de voorband, waardoor ik niet hetzelfde tempo kon aanhouden. Uiteindelijk verloor ik zelfs nog een plaats en dat betekende dat ik als 9e over de finish kwam. Het hele weekend ging super goed! Het is balen dat het er in de race wederom niet uitkomt. In de race heb ik wel een nieuw PR gereden van 1.44.2 en daarmee laten we zien dat het met de snelheid wel goed zit. Dat zijn namelijk gewoon rondetijden die goed zijn voor de podiumplaatsen. Ik wil het hele team graag bedanken voor het harde werken en de stappen die we voorwaarts hebben gemaakt. En niet te vergeten alle sponsoren die dit mogelijk maken. Ik hoop dat ik het snel kan omzetten in een klinkend resultaat. Als we zo doorgaan kan dat niet lang meer uitblijven.”

Volgende race
Joris staat momenteel op een 10e plaats in het algemeen klassement. De volgende race wordt verreden op het TT Circuit van Assen, zaterdag 16 juni.

Meer informatie
* OW Cup
* Joris Lentfert
* Ad Kievit / Wegraceinfo