Jumbo directeur Van Eerd tweemaal in actie GAMMA Racing Day

DELEN
ASSEN – De GAMMA Racing Day, het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa, krijgt op 6 en 7 augustus 2016 opnieuw de indrukwekkende Formule1-bolides van het BOSS GP kampioenschap aan de start.

Aan de start verschijnt ook Jumbo directeur Frits van Eerd met zijn Minardi Formule 1 wagen. Van Eerd blijkt overigens niet onverdienstelijk als coureur in de BOSS GP. De supermarktmagnaat staat momenteel op een gedeelde derde plek (83 punten) samen met Klaas Zwart. De Oosterijker Ingo Gerstl  voert de rankinglijst aan met 122 punten.

Het GAMMA Racing Day weekend zal druk worden voor Van Eerd, want hij start ook met zijn Jumbo Ligier JS-P4 samen met coureur Jan Lammers in de Supercar Challenge.

Races op zaterdag en zondag

BOSS GP kent 3 categorieën die zowel zaterdag als zondag aan de start verschijnen. In de ‘Open’ categorie starten Formule 1-auto’s en vergelijkbare bolides vanaf bouwjaar 1997. In de ‘Formula’ categorie wordt geracet met F1-bolides actief van 1992 tot 1996 en auto ‘s uit GP2, Champ Car, Indy Car én de V12-bolide uit Superleague Formula.

De ‘Master’ categorie kent een startveld met auto’s uit F1 en Indy Car actief tot 1991, F3000, Nissan V6 en World Series by Renault.

Nieuws in Assen


2Divorce Assen


Bowlen in Assen