Kadetje Cultuur door Bernhard Hanskamp

DELEN

ASSEN – Op zaterdag 10 december geeft voormalig provinciaal planoloog Bernhard Hanskamp een lunchlezing  naar aanleiding van zijn nieuwste boek ‘Gewogen ruimte’ over planologie in Drenthe in de periode van 1970 tot 2010.

Het Kadetje Cultuur zal plaatsvinden bij Kunstplaza Schurer op de hoogste etage van Warenhuis Vanderveen te Assen en is de derde van een drieluik.

Hanskamp neemt de toehoorder mee in de ontwikkeling en geschiedenis van Drenthe in de afgelopen decennia. Er zal worden ingegaan op natuurontwikkeling, ruilverkaveling en de ontwikkeling van Drentse dorpen en steden. Ook het politieke landschap wordt besproken. In welke opzichten verschilt Drenthe bijvoorbeeld van Brabant? Tijdens de lezing worden enkele unieke, nooit eerder vertoonde kaartbeelden van Drenthe gepresenteerd.

Bernhard Hanskamp heeft een opleiding in de landbouw, cultuurtechniek, natuurbeheer, landinrichting en planologie aan Larenstein. Vanaf 1975 tot 2015 was hij 40 werkzaam voor het provinciaal bestuur van Drenthe. Hij publiceert regelmatig over de historische en ruimtelijke ontwikkeling van Drenthe.

Opgeven voor het Kadetje Cultuur op zaterdag 10 december kan door te mailen naar kadetjecultuur@vanderveen.nl. De kosten zijn € 14,50 p.p. inclusief lunch en voordracht van 12.00 tot 13.45 uur.