Kadetje Cultuur door Bernhard Hanskamp

DELEN

ASSEN – Op zaterdag 8 oktober geeft voormalig provinciaal planoloog Bernhard Hanskamp een lunchlezing ‘Bewogen ruimte’ over planologie in Drenthe in de periode van 1942 tot 1970.

Het Kadetje Cultuur zal plaatsvinden bij Kunstplaza Schurer op de hoogste etage van Warenhuis Vanderveen te Assen en is de tweede van een drieluik.

Hanskamp neemt de toehoorder mee in de ontwikkeling en geschiedenis van Drenthe, o.a. het ontstaan van steden, ruilverkaveling en de invloed van toerisme komen aan bod. Hanskamp: “Drenthe was na de Tweede Wereldoorlog onmiskenbaar een achterstandsprovincie. Zelfs wettelijk had deze provincie op dat moment nog niet 100% een volwaardige status vergeleken met alle andere provincies. Binnen 25 jaar is in recordtempo die structurele achterstand ingehaald. “

Deze lunchvoordracht is de tweede in een reeks. De derde, afsluitende voordracht is op zaterdag 10 december en gaat over heel Drenthe in de periode 1970 tot 2010. Daarbij worden voor het eerst enkele unieke kaartbeelden van Drenthe gepresenteerd.

Bernhard Hanskamp heeft een opleiding in de landbouw, cultuurtechniek, natuurbeheer, landinrichting en planologie aan Larenstein. Vanaf 1975 tot 2015 was hij 40 jaar werkzaam voor het provinciaal bestuur van Drenthe. Hij publiceert regelmatig over de historische en ruimtelijke ontwikkeling van Drenthe.

Opgeven voor het Kadetje Cultuur op zaterdag 8 oktober kan door te mailen naar kadetjecultuur@vanderveen.nl. De kosten zijn € 14,50 p.p. inclusief lunch en voordracht van 12.00 tot 13.45 uur.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen