Kadetje Cultuur Vanderveen met oud-Assenaar Frank Westerman

DELEN
ASSEN – Ter promotie van zijn nieuwste boek ‘Een woord, een woord‘ komt Frank Westerman zaterdag 7 mei bij Warenhuis Vanderveen te Assen een lunchvoordracht geven.

Het ‘Kadetje Cultuur’ zal plaatsvinden in de Buningzaal bij Kunstplaza Schurer op de hoogste etage van het warenhuis.

Frank Westerman boekDe pen is machtiger dan het zwaard.’ We willen het graag geloven. Maar is het waar? Als kind maakte Frank Westerman, opgegroeid in Assen, de Molukse treinkapingen van dichtbij mee; als correspondent was hij getuige van de Tsjetsjeense terreur in Rusland. In ‘Een woord een woord’ voert hij de lezer mee naar een reeks spraakmakende gijzeldrama’s, van Bovensmilde tot Beslan.

Frank Westerman test de kracht van het vrije woord onder het gewicht van de actuele aanslagen sinds Charlie Hebdo. Hij mengt zich onder terrorisme-experts in Parijs en drinkt muntthee met een oud-treinkaper die dichter is geworden. Om aan den lijve te voelen wat taal kan uitrichten tegen terreur volgt hij een training tot gijzelingsonderhandelaar in een oefendorp van de politie. Wat vermag het woord tegen de kogel?

Kadetje Cultuur Vanderveen

‘Een woord, een woord’ is vanaf 22 april verkrijgbaar bij boekenafdeling Bruna van Warenhuis Vanderveen. Opgeven voor het Kadetje Cultuur kan door te mailen naar kadetjecultuur@vanderveen.nl of door langs te gaan bij het Kunstcafé. De kosten zijn € 14,50 p.p. inclusief lunch en voordracht. Leden van de Kunstuitleen krijgen € 2,- korting en betalen dus € 12,50.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen