Kandidatenlijst VVD Assen mix van oude en nieuwe gezichten

DELEN

Assen – De lokale VVD in Assen heeft de kandidatenlijst vastgesteld. Op de lijst staan 20 bekende en minder bekende gezichten. Fractievoorzitter Roald Leemrijse voert de lijst aan. “Ik ben heel erg tevreden met deze kandidatenlijst,” zegt Roald. “We hebben veel ambitieuze, energieke mensen die zich hard willen inzetten om Assen nog gaver te maken.”

Top 5
Op nummers 2 en 3 staan Martin Rasker en Greta Netjes. Zij hebben de afgelopen jaren al ervaring opgedaan als gemeenteraadslid. “Met een kleine fractie is de werkdruk hoger, maar mag je dan ook vaak het woord voeren,” zei Rasker. Op de vierde plek staat Bert Homan. Hij was eerder kandidaat voor het landelijke voorzitterschap van de VVD en is in diverse gemeenten wethouder geweest. Nieuw gezicht René Wilms sluit de top 5 af.

Opvallende kandidaten
Verderop de lijst staat ook een aantal bekende namen. Frans van Kemenade was jarenlang voorzitter van de WMO-raad en Participatieraad in Assen. Met de studenten Lennard van Dijk en Rosalie van den Broek, beide 21 jaar, wordt de jongere kiezer aangesproken. Oud-voorzitter Agnes Klinkenberg sluit de lijst af. Zij kreeg eerder op de avond de Thorbeckepenning. Die wordt bij hoge uitzondering uitgereikt aan mensen met een jarenlange inzet voor de VVD. Voor haar staan de voorzitter van ACV, Marco de Rijke, en oud-wethouder Henk Matthijsse. “We hebben een hele enthousiaste club mensen bij elkaar. De sfeer is goed en we hebben zin in de verkiezingen op 21 maart 2018,” aldus Roald.

De volledige lijst is als volgt:

1 Roald Leemrijse (lijsttrekker)
2 Martin Rasker
3 Greta Netjes
4 Bert Homan
5 René Wilms
6 Richard Klok
7 Frans van Kemenade
8 Aly Weringa
9 Dick Kijff
10 Gerrit Jan Panhuis
11 Jeroen van ‘t Oever
12 Lennard van Dijk
13 Rosalie van den Broek
14 Frits Nicolai
15 Michel van Zomeren
16 Arthur van Dijk
17 Willemien Meeuwissen
18 Henk Matthijsse
19 Marco de Rijke
20 Agnes Klinkenberg