Kangoeroe Spektakel Assen groot succes

DELEN

ASSEN – AVO Assen kijkt terug op een zeer succesvol eerste GIGA Kangoeroe Spektakel. Bijna 80 kinderen uit diverse Assense wijken hebben afgelopen vrijdag voor het eerst kennisgemaakt met de Kangoeroe Klup op de Hoogspanning in Kloosterveen. De Kangoeroe Klup is een project van het KNKV om kinderen op een laagdrempelige manier kennis te maken met sport en bewegen.

GIGA Kangoeroe Spektakel

Met wapperende Kangoeroe vlaggen werden vrijdagmiddag rond 13.00 uur de eerste kinderen welkom geheten op Sportpark De Hoogspanning. Vol spanning en enthousiasme betraden zij het sportveld. Door de goede opvang van alle AVO vrijwilligers voelden de kinderen zich al snel thuis bij AVO Assen. Jumper de Kangoeroe was ook aanwezig tijdens het Spektakel om de kinderen een fantastische middag te bezorgen.

Het Spektakel ging van start met een gezamenlijke dans onder leiding van Mark Timpen. Daarna werden de kinderen in vier groepen verdeeld en gingen ze uiteen naar de onderdelen springkussen/schminken/kleurplaat, mikken, estafette en parachute. Rond de klok van 15.15 uur werd de middag feestelijk afgesloten en gingen alle kinderen met een grote glimlach, diploma en goodybag weer naar huis.

Kangoeroe Klup Assen

Het GIGA Kangoeroe Spektakel was de aftrap van de Kangoeroe Klup bij AVO Assen. Op zaterdag 11 april start de eerste Kangoeroe training. De Kangoeroe Klup is er op gericht om kinderen in een veilige sportomgeving kennis te laten maken met diverse (sport)vaardigheden zoals mikken, wendbaarheid, sprongkracht, maar ook sociale aspecten zoals samenwerken en fair play. Aan de hand van verschillende activiteiten wordt er gewerkt aan het motorisch vaardiger maken van kinderen.

Gratis aanmelden

Tot en met de zomer kunnen kinderen nog geheel kosteloos deelnemen aan de Kangoeroe Klup. Wilt u uw kind aanmelden voor de Kangoeroe Klup? Stuur dan een e-mail naar Loes Boetes via kangoeroeklup@hotmail.com na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging.

Kijk voor meer informatie over de Kangoeroe Klup op de website www.avoassen.nl.