KDV Koala Assen eerste EKO Kinderopvang van Nederland

DELEN

Kinderdagverblijf Koala uit Assen onderdeel van skidkinderopvang, heeft als eerste kinderdagverblijf van Nederland het EKO-keurmerk ontvangen. De kinderen op Koala krijgen uitsluitend gecontroleerde biologische producten te eten.

Wethouder Harmke Vlieg reikt vrijdag 30 januari het EKO-certificaat uit aan de directeur a.i. van skidkinderopvang mevrouw Janny Reitsma. De kinderen van de naschoolse opvang Koala zullen voor de gelegenheid heerlijke biologische hapjes maken.

Het kiezen voor 100% biologische voeding komt voort uit de visie van Koala. Er wordt op Koala respectvol om gegaan met de aarde en daaruit voortvloeiend met het mens-zijn. Kinderen wordt van jongs af aan geleerd om met de natuur om te gaan door veel buiten te spelen, een eigen tuintje te hebben en zelf eten te maken zoals zelf brood bakken en eigen appelmoes maken.

Behalve de voeding zijn ook de verzorgingsproducten op Koala van natuurlijke materialen. Ook bij de inrichting en het speelgoed is gekozen voor natuurlijke materialen. Dat betekent dat kinderen op Koala spelen met houten speelgoed, porseleinen serviesjes, wol en katoen.

Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een keuken biologisch inkopen. Dit wordt onafhankelijk gecontroleerd door de Stichting EKO-keurmerk, onder andere aan de hand van de inkoopadministratie. Alleen producten en ingrediënten van gecertificeerd biologische leveranciers tellen mee. En bij Koala is de inkoop 100% biologisch!

Stichting EKO-keurmerk verstrekt ook licenties voor biologische producenten en boerenbedrijven, en winkels met minimaal 90% biologische inkoop.