Kees Endeveld maakt zich op voor twee races in Nieuw-Zeeland

DELEN

Assen – Zijspancoureur Kees Endeveld zal eind deze maand zijn opwachting maken in twee races in Nieuw-Zeeland. Op uitnodiging van de Nieuw-Zeelandse zijspanbakkenist Steve Bryan zal de inwoner van Grolloo uitkomen in wedstrijden op het circuit van Manfield (16 en 17 december) en op het stratencircuit van Wanganui (25 december).

De stuurman van het team Drugsadvies Sidecarshop Racing mag in Nieuw-Zeeland rijden met een Molyneux chassis, uitgerust met een Honda 600cc krachtbron. Tijdens de wedstrijden zal niet vaste bakkenist Jeroen Remé als passagier fungeren, maar zijn Nieuw-Zeelandse gastheer Steve Bryan.

“Ik heb Steve Bryan voor het eerst ontmoet in juni van dit jaar op het eiland Man, bij de races daar. Hij maakt deel uit van het team van Carl Cox Motorsport, waar ook Tim Reeves voor rijdt. Daar zijn de contacten met hem ontstaan en in de afgelopen weken kwam de uitnodiging van Steve en zijn vrouw om daar te komen en te racen.” Het is de eerste maal dat de zijspancoureur in Nieuw-Zeeland gaat rijden. Hij heeft zich in de afgelopen weken wel al verdiept in de circuits die hij gaat aandoen.

Endeveld: “Het circuit van Manfield ken ik eigenlijk alleen van beelden op You Tube, maar het stratencircuit van Wanganui volg ik al enige jaren. Juist omdat het een stratencircuit met een lange zijspanhistorie is, vind ik het mooi om daar een keer te rijden. Op het stratencircuit wordt al sinds begin jaren tachtig met zijspannen gereden. De races zijn altijd Eerste Kerstdag, dat is daar ook traditie.”

Het is overigens wel bijzonder dat Steve Bryan als passagier van Endeveld zal fungeren. “Eigenlijk was hij al twee jaar geleden als bakkenist gestopt, maar speciaal omdat ik de komende weken naar Nieuw-Zeeland kom, heeft hij opnieuw een licentie aangevraagd. Heel bijzonder”, aldus Kees Endeveld, die uitkijkt naar zijn trip naar Nieuw-Zeeland.

Foto: Henk Teerink