Keien van Drenthe in het zonnetje gezet

DELEN
ASSEN – Met een smoes werden ze van huis gehaald en naar RTV Drenthe gebracht; Fera Manak uit Assen en Marietje Mestemaker uit Gieten. Twee dames die al meer dan 20 jaar vrijwilliger zijn op het TT Circuit.

De balie van Riders Info is hun werkplek. Marietje is tevens verantwoordelijk voor de uitgifte van de kleding van de officials. Ook de mediahesjes worden door regelmatig door haar gewassen, zodat de fotografen netjes langs de baan staan. Wie weleens op het TT Circuit komt, kan zich ongetwijfeld de wapperende hesjes aan het hek herinneren. Of bij slecht weer liggend over de stoelen in de kantine.

RTV Drenthe

Het programma Anouk in de middag had kortgeleden een oproep geplaatst om Kanjers te nomineren voor een Verwendag. Mensen die altijd klaar staan voor een ander en nooit Nee zeggen. Dit was voor Marry Wigchers de reden om het tweetal aan te melden. Het bedrijf Wigchers heeft een vipbox op het TT Circuit en zodoende komen ze regelmatig bij Riders Info aan de balie.

Afgelopen week kreeg Marry bericht dat haar aanmelding werd gehonoreerd. Samen met meer dan 15 andere kanjers werden Fera en Marietje verwacht bij het pand aan de Beilerstraat. Echter, de verwendag moest tot het laatste moment een verrassing blijven. Alle genomineerden werden onder valse voorwendselen naar Assen gebracht of kregen de mededeling zich te melden bij het pand.

Drietal Riders Info
V.l.n.r.Fera Manak, Marry Wigchers en Marietje Mestemaker

Eén mevrouw kwam een pakketje halen om dit vervolgens in Beilen af te leveren. Ook een smoes dus. Alles werd uit de kast getrokken om het echt een verrassing te laten zijn. Iedereen keek elkaar aan met een blik van “Weet jij wat er gaat gebeuren ?”. De groep werd meegenomen naar de vergaderzaal waar Rinus Bouwmeester begon met een praatje en een voorstelrondje.

Zandpol, Aalden, Coevorden, Gieten, Westerbork, Vries en zelfs uit Duitsland was iemand aanwezig. Niemand die een vermoeden had wat er ging gebeuren. Bij het voorstelrondje zei Marietje: “Ik ben Marietje en ik weet van niets”. Waarop Marry antwoordde: “Ik ben Marry en ik vertél niks”. Ze moesten het maar over zich heen laten komen. Een andere keuze was er niet.

Na de koffie met iets lekkers volgde er een rondleiding door het pand. Live in de uitzending bij Sofie Timmer, een bezoekje aan de nieuwsredactie en de televisiestudio’s. Een kijkje achter de schermen bij RTV Drenthe, de zender waar ze vaak naar luisteren. Het oorspronkelijke plan was om naar restaurant Poolshoogte in Odoorn te vertrekken waar onder anderen een huifkartocht zou volgen. Gezien de weersvoorspellingen en de slechte begaanbaarheid van de paden werden besloten om bij RTV Drenthe te blijven.

Na een heerlijke lunch werd het de groep langzaam duidelijk waarom ze bij RTV Drenthe waren. Eén voor één kwamen de aanmelders binnen en vertelden ze live in de uitzending van Anouk waarom ze iemand hadden genomineerd. Marry vertelt: “Fera en Marietje werken al meer dan 20 jaar op het TT Circuit. Ze werken op Riders Info en daar staan ze altijd voor ons klaar. Of je nu een kopietje moet hebben of wat ook, ze zijn er altijd. Niet alleen voor ons, maar voor iedereen. En omdat wij hiel wies met heur binn’n, wilden wij hun graag hier voor de keien nomineren. Bedankt voor alles”.

Keien van Drenthe

Anouk: “Hoe heb je ze nu hier heen gelokt, want het is één en al leugen en bedrog geweest de afgelopen tijd natuurlijk”. Marry laat weten: “Ik heb gewoon gezegd Ik kom je ophalen en we zien wel. Fera had het een beetje druk en zei ‘Zal ik hier wel vrij voor nemen of niet?’ En ik zei doe maar, het wordt vast leuk”.

Vervolgens werd een lintje met een kei opgespeld met de mededeling: “Ik heb wel graag dat je hem met de TT op doet”. Waarop Anouk vroeg: “Is dat een verzoek of een bevel ?”. Volgens Marry was het een bevel en de aanwezigen schoten in de lach. Marietje was helemaal overdonderd en kon amper iets uitbrengen.

Keien van Drenthe, net zoals de andere aanwezigen, die allemaal een persoonlijk verhaal te horen kregen waarom ze genomineerd waren.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen