Kennislaboratorium JackLab opent in Bibliotheek Assen

DELEN

ASSEN – Donderdag 8 september opent Bibliotheek Assen het JackLab. Dit is een kennislaboratorium waarmee de Bibliotheek kennis over 21st century skills toegankelijk maakt.

Vaste bewoner van het JackLab is de illustere professor Jack. Hij doet nieuwe ontdekkingen en leert kinderen spelenderwijs deze nieuwe technieken toe te passen. Daarmee bereiden de kinderen zich voor op de toekomst.

Vanaf september zijn er leuke workshops te doen in een echt laboratorium in Bibliotheek Assen. In het JackLab kennislaboratorium maken kinderen kennis met professor Jack en zijn assistenten. In workshops helpen zij hem spelenderwijs aan nieuwe uitvindingen. Zo ontdekken ze wat er zoal kan met virtual reality, 3D printers, lasersnijders, go-interactief, little bits, sparkles en lego WeDo2.0.

Met de kennis die de kinderen opdoen in het JackLab krijgen ze ervaring en inzicht op het gebied van 21st century skills. Ook voor docenten is het een eyeopener om te ontdekken hoe deze technieken in het onderwijs van toegevoegde waarde zijn. Kinderen tot +/- 13 jaar zijn – vanaf oktober – elke zondag welkom om individueel mee te doen aan workshops. Op de woensdagen in september kan er gratis kennis gemaakt worden.

Plaats reservering verloopt via JackLab.nl. Het JackLab biedt daarnaast workshops voor onderwijs, groepsuitjes en kinderfeestjes. Kijk voor meer informatie, alle data van de workshops en het reserveren van tickets op JackLab.nl.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen