Kennismaking met nieuw stadsvervoer Assen

DELEN
ASSEN – Op vrijdag 11 december kunnen Assenaren alvast kennismaken met Cityline. Dit is het nieuwe stadsvervoer in de gemeente Assen. De dienstregeling hiervan start op 14 december.

Een van de bussen van Cityline rijdt op 11 december voor het eerst delen van de nieuwe routes. De bus doet daarbij diverse plaatsen aan zoals het stadscentrum, winkelcentra en diverse verzorgingshuizen.

Cityline komt in de plaats van het huidige stadsvervoer dat op 13 december stopt. Cityline krijgt twee buslijnen. Lijn 7 loopt van Diepstroeten naar Van der Valk aan de Balkenweg en omgekeerd. Onderweg doet de bus de wijken Assen Oost, Lariks, Pittelo en Kloosterveen aan. De route van lijn 8 loopt van het transferium bij het Achillesstadion in Marsdijk naar Van der Valk aan de Balkenweg via de wijken Peelo, Noorderpark en Baggelhuizen. Beide lijnen gaan door het centrum. Reizigers kunnen op het station makkelijk van lijn 7 op lijn 8 overstappen. De bussen wachten hier op elkaar. Ook is er aansluiting op de sprinters van NS.

Stadsvervoer Cityline Assen

Cityline biedt extra service voor Assenaren die moeite hebben met lopen. Zij kunnen eventueel hun rollator of rolstoel meenemen in de bus. De buschauffeurs helpen zo nodig bij het in- en uitstappen. Om de toegankelijkheid van het vervoer te vergroten kunnen passagiers de bus overal langs de route aanhouden om in te stappen. Ook kunnen ze de chauffeur vragen een klein stukje om te rijden om dichtbij huis uit te kunnen stappen.

Vrijdag 11 december tussen 12.00 uur en 13.00 uur staat de ‘bus’ aan het begin van de Kruisstraat. Wethouder Ruud Wiersema is rond half een ook aanwezig en is beschikbaar voor een toelichting op de invoering van deze nieuwe vorm van stadsvervoer. U bent van harte welkom om zelf kennis te maken met de Cityline.