Kerkelijke winkel Mooi Verhaal krijgt vaste plek bij VVV

DELEN

Assen – Kerkelijke winkel Mooi Verhaal krijgt bij het VVV-kantoor in warenhuis Vanderveen een permanente locatie. Stadspredikant Bert Altena krijgt hierdoor een eigen plekje in het centrum: “We merken dat het aanslaat dat we een plek in de stad hebben waar we present zijn.”

“Ik heb als stadspredikant geen eigen plek”, vertelt Bert Altena, “Op deze manier creëer je ook een plek waar ik op vaste tijden een inloop- of een spreekuur houd en waar het publiek mij makkelijk kan vinden. Ik merk dat ik nu in de popup-winkel vaak aangesproken word. Ik denk dat het goed kan werken.”

Aanwezig
Aanstaande zaterdag sluit PopUp-winkel Mooi Verhaal, dat alweer voor het derde jaar op rij tijdelijk in het oude postkantoor in winkelcentrum ’t Forum gevestigd is, haar deuren. Na twee maanden zit de derde editie van de tijdelijke kerkelijke winkel er alweer op. De protestantse gemeente Assen wil meer aanwezig zijn in de stad. “We merken dat het aanslaat dat we een plek in de stad hebben waar we present zijn, waar mensen makkelijk binnen lopen en waar ook af en toe interessante dingen gebeuren”, zegt Altena, “We hebben gezocht naar de mogelijkheid om dat permanent te doen en daar rolde dit uit.”

Tussenkop
Het mes snijdt aan twee kanten, vindt Ronald Obbes, binnenstadmanager en eigenaar van de VVV: “Gezien het succes van de popup-winkel zie je dat er animo voor is. Ik vind het mooi om Mooi Verhaal het hele jaar door een fysieke plek te kunnen bieden. Op deze manier kan ook de VVV de Assenaar breder bedienen. Naast het Bartje-museum en de verkoop van Drentse streekproducten komt daar nu ook Mooi Verhaal bij.”

Ontmoeting, activiteiten en winkel
Mooi Verhaal krijgt de beschikking over een deel van de ruimte van het VVV-kantoor dat wordt ingericht met een zitje. Het wordt een plek om vragen te stellen, in gesprek te gaan met stadspredikant en waar kleine meetings georganiseerd kunnen worden. Ook krijgt Mooi Verhaal de beschikking over een aantal winkelschappen. Altena: “Zo blijven de drie pijlers die we ook met de PopUp-winkel hadden gehandhaafd: Ontmoeting, activiteiten en we zijn ook gewoon een winkel.”

PopUp-winkel
De blijvende locatie betekent niet het einde van het concept van een kerkelijke pop-up winkel dat Altena drie jaar geleden als eerste in Nederland startte. “Dat vind ik veel te leuk om definitief in de ijskast te zetten. De ervaringen zijn positief en dat stimuleert wel om ook daarmee door te gaan, mits het haalbaar is natuurlijk.”

Praatpaal
Assen moet het toch nog even zonder Mooi Verhaal doen. Zaterdag sluit Altena de deuren van de pop-up winkel. “De verwachting is dat de permanente locatie van Mooi Verhaal begin maart open gaat”, besluit Altena: “En ja, de praatpaal gaat mee. Die krijgt een plekje in de Marktstraat!”