Kerken in Assen verlicht door duizenden kaarsjes

DELEN

ASSEN – Op vrijdagavond 8 december zal het interieur van de Jozefkerk en de Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemelopnemingkerk feeëriek worden verlicht door duizenden waxinelichtjes en kaarsen.

Beide kerken herhalen het succes van het vorig jaar onder de naam ‘Kerken in Kaarslicht’. Op die avond zetten zij tussen 19.00 en 21.00 uur hun deuren wijd open voor belangstellenden. Zij kunnen dan genieten van het schijnsel van de duizenden glazen potjes met lichtjes. Dat levert een waarlijk schitterend Middeleeuws schouwspel op. En na afloop kunt u nog even napraten met een lekker drankje of lekkernij.

Het prachtige interieur van beide kerken krijgt door het betoverende schijnsel van deze talloze lichtjes een zeer speciale dimensie. De bezoeker waant zich terug in de tijd toen kerken nog werden verlicht door kaarsen. De kerken nodigen u van harte uit om deze avond een kijkje te komen nemen en in alle rust dit unieke tafereel te aanschouwen.

De kerken bevinden zich op loopafstand van elkaar. Voor bezoekers in een rolstoel zijn de kerken toegankelijk. De toegang is gratis.