Kerst-fair voor restauratie orgel Jozefkerk

DELEN

ASSEN – Zaterdag 19 december organiseert de Hervormde Gemeente Jozefkerk een kerst-fair om geld in te zamelen voor de restauratie van het Van Dam Orgel. De Fair wordt gehouden in de Jozefkerk aan het Kerkplein en begint om 10.00 uur.

“Met deze kerst-fair maken we een begin met het inzamelen van geld voor de restauratie van het Van Dam Orgel in onze kerk,” zegt Henk Nijland scriba/secretaris van de wijkgemeente Jozefkerk. De fair begint zaterdag 19 december om 10.00 uur.

Uiteraard zullen er kerststukjes verkocht worden. Maar vier dames met “groene” vingers zullen de hele dag bezoekers ondersteunen in het zelf maken van kerststukjes. “Van GroenRijk De Boer krijgen we kerstversierselen geleverd en natuurlijk groen en ander levend materiaal uit eigen tuin,” zegt Henk Nijland.

Maar er zijn ook kerstlekkernijen te koop, zoals een kerststol, wijn proeven en verkoop, huisgemaakte jam en/of producten van eigen makerij. Er is een lunch met soep en broodjes. “En we verkopen de Jozefkerk huiswijn gemaakt van de Cabernet Sauvignon druiven,” aldus een enthousiaste Henk Nijland. Ook is er passe partout te koop, in verschillende afmetingen, met een afbeelding van de Jozefkerk. En voor de puzzelaars is er een Jozefkerk-schuifpuzzel te koop.

Van Dam orgel Jozefkerk Assen

2000 jaar geleden zei Publius Ovidius Naso, ‘Voeg een beetje bij beetje en de stapel zal groot zijn.’ ”Onder dit motto gaan wij de komende maanden, met zeer gemotiveerde vrijwilligers aan de slag om een financiële bijdrage te leveren aan het herstel van het orgel, dat hoort bij de Jozefkerk,” zegt Henk Nijland. “Als iedere bezoeker van de kerstfair een beetje bijdraagt, wordt het een groot succes.”