Kerst bij PopUp-winkel Mooi Verhaal

DELEN

Assen – Een gezin aan de kerstdis, stressige ouders en twee verwende pubers die liever op wintersport waren en nu maar hopen dat de kerstcadeaus veel goedmaken. Maar dan… Onverwacht bezoek. Het wordt de meest bijzondere en ‘coole’ Kerst ooit!

PopUp-winkel Mooi Verhaal staat vandaag en morgen volledig in het teken van Kerst. De etalage is al volledig in Kerstsfeer ingericht en organiseren we een aantal activiteiten met onder meer het theaterstuk ‘Een bijzonder Kerstsprookje’ waarvan bovenstaande inleiding de teaser is.

The Carol Singers
Vanmiddag is het tijd voor Kerstliederen. Eerst, om 15:00 uur, is het de beurt aan het ‘Overdagkoor’ en vanavond om 19:00 uur komt gelegenheidskoor ‘The Carol Singers’ haar zangkunsten horen. En, vanavond is de PopUp-winkel ook open.

‘Een bijzonder Kerstsprookje’
Morgen staat volledig in het teken van Kerst met heel veel muziek én theater! We beginnen ’s morgens om 10:45 uur met het duo Eigenwijs op piano en accordeon. Een uurtje later is het tijd voor de eerste van twee uitvoeringen van ‘Een bijzonder Kerstsprookje’, een geestige kerstvoorstelling, luchtig gebaseerd op het Bijbelse kerstverhaal, maar waarin ook de Kerstman en Rudolf het rendier een rol hebben. Het theaterstuk is speciaal voor deze Kerstperiode door Marja Mulder geschreven en geproduceerd. Het wordt uitgevoerd door een gelegenheidsgezelschap bestaande uit dertien spelers waarvan de oudste ruim zestig jaar is en de jongste nog maar twaalf.

In slechts zes weken tijd maakte het gezelschap zich de teksten van dit luchtige en herkenbare Kerstverhaal eigen. Het stuk duurt een klein half uur en volgens Marja Mulder kom je na het zien van het stuk al helemaal in Kerstsfeer!

Als onderdeel van Kerstmarkt Winterland Assen treedt om 14:30 uur het koor El Elohim op voor onze winkel. El Elohim treedt op tot 16:00 uur en aansluitend wordt ‘Een bijzonder Kerstsprookje’ nogmaals opgevoerd