Kerstvakantie in het Drents Museum Assen

DELEN
ASSEN – Het Drents Museum is in de kerstvakantie extra open op maandag 21 en 28 december! De tentoonstellingen in combinatie met de verassende activiteiten maken een bezoek in de kerstvakantie nóg leuker!

Kijk je ogen uit bij de kostuumshow of luister naar het jazzpiano-trio van Rembrandt Frerichs die zich laat inspireren door kunstwerken uit de vaste collectie. Bezoek de tentoonstelling The Glasgow Boys met het gratis familierouteboekje vol speel-, doe-en denkopdracht of schuif op donderdag- of zondagmiddag om 13.00 uur aan bij de gratis lezing The Glasgow Boys. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk voor museumbezoekers.

Kostuumshow Bloody Mary versus The Virgin Queen

De grote kostuumshows van het Drents Museum zijn inmiddels een traditie. Ook dit jaar organiseert Stichting Oud-Oranje weer een spectaculaire kostuumshow. Op tweede kerstdag pakken ze uit met een kostuumshow waarin de relatie van Schotland met de rest van de wereld centraal staat. Ontdek wandelend door de tijd hoe eigenzinnig en zelfstandig het Schotse volk is, op het politieke vlak maar ook als het gaat om mode en kunst. De shows starten om 13.00, 14.00 en 15.00 uur.

Kunst van het Trio

Op zondag 27 december speelt het jazzpiano-trio van Rembrandt Frerichs de voorstelling De Kunst van het Trio bij een speciale selectie kunstwerken uit de vaste collectie van het Drents Museum. Rembrandt Frerichs maakt een compositie bij het schilderij ‘oude begraafplaats bij Loon’ van Berend Groen. Het muzikale trio speelt grotendeels op historische instrumenten. De voorstelling is om 13.00 en 15.00 uur en aanmelden kan op de dag zelf via de Infobalie in het museum.

The Glasgow Boys – Schots impressionisme 1880-1900

De Glasgow Boys, een van de belangrijkste Britse kunstenaarsgroepen rond 1900, waren net zoals Vincent van Gogh, Max Liebermann en George Hendrik Breitner op zoek naar ongerepte, landelijke gebieden. In de tentoonstelling The Glasgow Boys staat het werk van deze groep jonge Schotse schilders centraal, waaronder James Guthrie, George Henry en John Lavery. De schilders van het Franse impressionisme, Barbizon en de Haagse School vormden een belangrijke inspiratiebron voor de Glasgow Boys. Nog tot en met 7 februari 2016 te zien in de tentoonstellingsvleugel van het Drents Museum.

Openingstijden

Dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur geopend.
Op maandag 21 en 28 december is het museum extra geopend.
Op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag is het museum gesloten.