Kersverse nachtburgemeester opent BluesArtExpo

DELEN

ASSEN – Initiatiefnemer Erwin Zijlstra, alias Zed Zeedy, is de samenwerking aangegaan met de Asser Bluesdagen. Een samenwerking die gestalte heeft gekregen in een expositie waarin te zien is dat kunst en blues prachtig samen gaan.

Donderdagavond werd de ‘BluesArtExpo’ officieel geopend onder het genot van een hapje en een drankje. Zijlstra sprak lovend en is enthousiast over de expositie “Tot en met 13 februari is het te zien in mijn zaak achterin de Noabershop. Waarom de 13de februari?, omdat deze dag de liefde inluidt en het daarna op de 14de Valentijnsdag is en wij liefdevol de ‘blues’ af sluiten”.

Nachtburgemeester Erwin Zijlstra

Na het overweldigende succes van ‘StreetArtExpo’, dat onlangs te zien was in The King Vintage Store van Zijlstra, heeft de kersverse ‘Nachtburgemeester van Assen’ besloten ditmaal een nauwe samenwerking aan te gaan met de Asser Bluesdagen. Hiermee wil Zijlstra een verbinding maken tussen de kunst en de blues.

Artiesten als Shawn Keating, Richard van Hemmen en ‘From Trash To Art Shanx’ hebben de afgelopen tijd een speciaal kunstwerk gemaakt voor dit nieuwe fenomeen. Zij worden versterkt door de kunstenares Marieke Pents, die ook flink aan de weg aan het timmeren is met haar zeer kleurrijke schilderijen. De ‘BluesArtExpo’ heeft nog meer diepte gekregen met een aantal meesterlijke fotografen, waaronder Sake Elzinga, Bert Jippes en Monique Babtist, maar ook cartoons van Melvin Bonnet, die speciaal voor deze expositie een serie heeft gemaakt op Drentse Blues Legendes.

Expositie bekijken?

King Vintage ( gevestigd in de Noabershop)
Rolderstraat 9,
9401 AM Assen