Kim Wilde met ‘Here Come The Aliens Tour’ naar De Bonte Wever Assen

DELEN

ASSEN – De Britse zangeres Kim Wilde komt in november voor acht shows naar Nederland. Ze geeft optredens in Eindhoven, Apeldoorn, Utrecht, Lelystad, Leiden, Haarlem, Dordrecht en Assen.

Wie kent ze niet; de heerlijke new wave hits waarmee Kim Wilde in de eighties de Europese hitparades bestormde? Haar debuut ‘Kids in America’ werd in 1981 direct een internationaal succes, gevolgd door topsongs als Cambodia, View from a Bridge en Never trust a stranger. Niet minder dan dertig miljoen albums en singles heeft ze inmiddels verkocht en ruim dertig jaar na haar debuut, kent haar carrière een ‘tweede jeugd’.

Kim Wilde doet naam eer aan

Kim Wilde doet haar naam eer aan. Haar songs zijn soms een tikkeltje ruig, maar tegelijk gevoelig, door de aanstekelijk melancholieke klank van haar stem. Rock met een twist, die begin jaren ’80 de titel New Wave mee kreeg. Een stijl die goed in de smaak viel van het internationale poppubliek. In 1983 werd ze bij de Engelse BPI Awards uitgeroepen tot beste Engelse zangeres.

Nieuw album

In de jaren ’90 laste ze een muzikale sabbatical in en vulde ze haar tijd met het moederschap en tuinieren. Maar Kim kwam terug, en hoe. In 2003 scoorde zij samen met de Duitse zangeres Nena de adembenemende tweetalige hit ‘Anyplace, Anywhere, Anytime’. Vijf weken op nummer 1 in de Nederlandse hitparade. Dat succes markeerde haar comeback op het podium en in de studio. Met ‘You came’ scoorde ze in 2006 weer een hit en er volgden nog diverse nieuwe albums, met als laatste wapenfeit haar kerstalbum ‘Wilde Winter Songbook’ in december 2014. Een nieuw album release is gepland op 16 maart 2018 getiteld ‘Here Come The Aliens’.

Kaarten Kim Wilde De Bonte Wever Assen

Kaarten a € 44,50 (incl. €1,- servicekosten) voor het optreden op vrijdag 16 november in De Bonte Wever Assen zijn vanaf vrijdag 26 januari 10.00 uur verkrijgbaar via de website van De Bonte Wever en bij de receptie van De Bonte Wever.