Kinderboekenweek 2015 Bibliotheek Assen

DELEN

ASSEN – Woensdag 7 oktober is het zover: de start van de Kinderboekenweek 2015. Het thema dit jaar is ‘Raar, maar waar!’. Deze dagen draait alles om natuur, wetenschap en techniek.

De bibliotheek wordt hierbij omgetoverd tot het ‘Raar maar Waar Walhalla’ waarbij kinderen op onderzoek uitgaan en ontdekken hoe de wereld in elkaar zit. Daarnaast is er een speciaal programma voor de groepen 8 van Asser bassischolen ontwikkeld in samenwerking met Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk.

Woensdagmiddag 7 oktober gaat de Kinderboekenweek 2015 van start. Ook Bibliotheek Assen staat deze dagen in het teken van natuur, wetenschap en techniek en wordt omgetoverd tot het Raar maar Waar Walhalla. Er zijn volop activiteiten voor kinderen, waarbij de nieuwste technologieën ontdekt kunnen worden. Doe bijvoorbeeld mee aan ‘The Experience’ en kom een drone besturen, 3D printen of robots programmeren!

Speurtocht door het Raar maar waar Walhalla

Woensdag 7 oktober vanaf 14.00 uur en woensdag 14 & 21 oktober vanaf 13.00 uur – 6+

Beleef de speurtocht door het Raar maar waar Walhalla in de bibliotheek. Doe proefjes, experimenteer en leer boeiende weetjes. Kom en doe mee! Er hoeft vooraf niet gereserveerd te worden.

The Experience

Zaterdag 10 en zondag 11 oktober 13.30 uur – 8+

Een experience vol ontdekking en beleving. Kom een drone besturen, 3D printen, robots programmeren en nog veel meer! Er zijn drie rondes waarin de allernieuwste technologieën ontdekt worden. Gratis tickets zijn te reserveren via bibliotheekassen.nl.

Tekenworkshop met Mies van Hout

Donderdag 15 oktober 16:00 uur – 6+

Mies van Hout, maakster van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2015, komt op 15 oktober naar Bibliotheek Assen! Grijp je kans om van haar de fijne kneepjes van het tekenen te leren en neem aan het einde van de workshop een mooi kunstwerk mee naar huis. Reserveer tickets via bibliotheekassen.nl.

En verder

Verder doen tijdens de Kinderboekenweek maar liefst 650 kinderen uit 26 groepen van 16 Asser basisscholen deel aan het Raar Maar Waar Walhalla programma dat Bibliotheek Assen met Theater De Nieuwe Kolk ontwikkelde in samenwerking met vierdejaars studenten van de Pabo in Assen.