Kinderboerderijen in Assen gesloten vanwege vogelgriep

DELEN

In het gebied met een straal van 1 km rond het besmette bedrijf in Kamperveen heeft de NVWA bij een pluimveebedrijf klinische verschijnselen aangetroffen die passen bij vogelgriep. Het type vogelgriep is nog niet bekend. Om die reden is besloten de bedrijven in de 1 km zone uit voorzorg te ruimen. Het betreft hier 2 pluimveebedrijven. De ruiming vindt hedenmiddag plaats, dit heeft het ministerie van Economische Zaken vrijdag bekend gemaakt.

Vervoersverbod

Het landelijk vervoersverbod dat donderdag is ingesteld na een uitbraak van vogelgriep in Ter Aar, blijft voorlopig in stand. Het geldt voor pluimvee, eieren, pluimveemest en strooisel van pluimveebedrijven.

Onderzoek vogelgriep

Het is nog niet bekend hoe het vogelgriepvirus zich door Nederland heeft kunnen verspreiden. Ook is niet bekend waar het virus vandaan komt. Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO) gaat de recente uitbraak samen met het Erasmus Medisch Centrum onderzoeken.

Kinderboerderijen

Vanwege de recente uitbraken van vogelgriep is donderdag besloten alle kinderboerderijen in ieder geval tot zondag 23 november 14.00 uur gesloten te houden voor publiek. Ook de kinderboerderijen in Assen zijn uit voorzorg gesloten voor publiek.