Klaas Dijkhof, laat broers Darlington en Prosper in Assen blijven!

DELEN
ASSEN – Uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat de uitzetting van Darlington Isaacs op 13 januari tot nader aankondiging is uitgesteld. De dreiging van uitzetting blijft echter.

Inmiddels hebben ruim 6000 mensen hun handtekening onder de petitie gezet; op internet of op papier, verzameld door vrijwilligers en in kerken. De lijst met ‘bekende’ Assenaren en Drenten die de actie steunen groeit.

Het Asser actiecomité blijft de komende weken werken aan het verzamelen van zo veel mogelijk handtekeningen om die eind januari aan de staatssecretaris in Den Haag aan te kunnen bieden. Het actiecomité blijft zich inzetten voor Assenaar Darlington en zijn broer Prosper en roept de staatssecretaris op zijn bevoegdheid te gebruiken om te beslissen dat deze twee jonge mannen in Assen kunnen blijven!

Darlington en Prosper

Schokkende gebeurtenissen tijdens de bloedige burgeroorlog in Sierra Leone in 2001 leidden ertoe dat Darlington en Prosper, destijds 14 en 11 jaar oud, door een kennis van de familie op een schip gezet werden om zo te ontkomen aan de verschrikkingen van de burgeroorlog. Na opvang in Zevenaar en Lochem vonden ze uiteindelijk in Assen een plek om aan hun toekomst te werken. Beide broers zijn na 14 jaar geïntegreerd en hebben de middelbare school doorlopen. Prosper heeft een afgeronde HBO opleiding. Darlington heeft een bachelor en een master degree Informatiekunde van de RUG, en hij heeft gegarandeerd uitzicht op een baan.

En tóch meent de IND hier een streep te moeten zetten. Wij vinden het te zót voor woorden: want afgezien van de inhoudelijke weging voor verblijf in Nederland, vinden wij dat de duur van het proces echt de grenzen van het humane heeft overschreden. Stel je voor, je komt als 14-jarige in Nederland met al je problemen en als je bijna 29 jaar bent, 14 jaar later, word je alsnog teruggestuurd!

Namens het actiecomité Darlington, Thuis in Assen


2Divorce Assen


Bowlen in Assen