Klaas Kroezen

DELEN

Tijdens het Truckstar Festival 2013 werd Klaas Kroezen uit Assen door presentator Willie Oosterhuis naar voren geroepen om een hindernisparcours voor de hoofdtribune van het TT Circuit af te leggen, in zijn scootmobiel. Veel applaus kreeg Klaas met zijn soloactie vanaf de tribune. Als prijs kreeg Klaas een mooie beker en hij keek vanaf dat moment alweer uit naar het Truckstar Festival 2014.

Willie en Klaas
Willie Oosterhuis op bezoek bij Klaas Kroezen

Echter in januari 2014 kwam het schokkende bericht dat Klaas slokdarmkanker had. Monique Babtist, een goede kennis van Klaas, is na het bericht op bezoek geweest bij Klaas en telkens opperde hij “Ik wil Willie zien”. Monique trok de stoute schoenen aan en kreeg uiteindelijk het privé emailadres van Willie Oosterhuis in handen. “Ik heb hem toen gemaild en de situatie uitgelegd. In eerste instantie om Klaas een kaartje te sturen, maar Willie wilde persoonlijk naar Assen komen en Klaas weer ontmoeten”, aldus Monique.

De verrassing werd in stilte voorbereid en samen met Willie is Monique in maart op bezoek geweest bij Klaas en zijn ouders. Het was een enorme verrassing voor ze en Klaas genoot.

Dan is het stil en komt het plotselinge bericht dat Klaas op 28 juni  jongstleden is overleden op 56-jarige leeftijd. Truckstar 2014 heeft hij helaas niet meer gered.

Klaas Kroezen, een bijzondere man !

Foto(s) © Monique Babtist