Klanten van Jumbo Marsdijk brengen lege snoepwikkels terug

DELEN

ASSEN – Jumbo Marsdijk in Assen is de eerste Nederlandse supermarkt die zich heeft aangemeld bij de Fruittella Snoep Brigade. De supermarkt roept haar klanten op om oude snoepverpakkingen naar de supermarkt te retourneren en in de daarvoor bestemde recycling container te stoppen. Ze maken hiermee onderdeel uit van een nieuw recyclingprogramma waarbij consumenten snoepverpakkingen kunnen recyclen.

Als beloning hiervoor krijgen ze een financiële bijdrage waarmee een goed doel van eigen keuze kan worden gesteund. De Jumbo steunt de Stichting Personal Service Dogs.

Jan Ploeger, Jumbo filiaal manager: “Het is fantastisch om te zien hoe onze klanten en mijn personeel op deze actie reageert. Dagelijks stoppen klanten bij de container en doen een donatie, van snoepwikkels wel te verstaan! De stichting voor deze hulphonden is erg bekend hier en buurtbewoners willen graag een bijdrage leveren. Om de twee weken komt iemand van de stichting de container legen en gaat de opbrengst op de post naar TerraCycle. Het loopt als een trein.”

Als familiebedrijf voelt de Jumbo zich verantwoordelijk voor de wereld om haar heen. De winkel vervult daarbij ook een sociale functie en brengt de mensen uit de omgeving letterlijk dichter bij elkaar. Jan: “Juist met zo’n lokaal goed doel krijg je extra saamhorigheid en dat past perfect binnen ons beleid.”

Het succes van deze inzameling is ook bij de stichting niet ongemerkt gebleven. De stichting hoopt dat andere ondernemers het voorbeeld de Jumbo zullen volgen en contact met hen zullen opnemen voor het opzetten van een inzamelpunt.