Kledingcontainer Welkomwinkel Assen niet voor donaties

DELEN

ASSEN – Aan de Venestraat 86 in Assen is onlangs een Welkomwinkel geopend. Deze Welkomwinkel is tijdelijk opgezet door het Rode Kruis om onder anderen kleding in te zamelen voor vluchtelingen.

Sympany ondersteunt het Rode Kruis en heeft bij de Welkomwinkel in Assen een kledingcontainer geplaatst waarin kleding kan worden gedeponeerd die vervolgens door vrijwilligers van het Rode Kruis gesorteerd zou worden om vervolgens uitgedeeld te worden aan vluchtelingen.

In de lokale media zijn hierover berichten verschenen die een onjuist beeld geven over het gebruik en de functie van deze container. De container is niet bedoeld om bruikbare kleding te doneren. “Wij doen kapotte en vieze kleding in de Sympany container. Kapotte kleding wordt gerecycled en verwerkt tot noodhulpdekens. Dat mensen nu kunnen doneren door in de container hun kledingdonatie te doen, merken wij ook. De container zit regelmatig verstopt”, aldus een medewerkster van het Rode Kruis.

Geadviseerd wordt om uw kleding donatie af te geven bij de Welkomwinkel in Assen. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Op woensdag is de Welkomwinkel zelfs tot 19.00 uur geopend.