Kledingketen CoolCat vraagt faillissement aan

DELEN

Assen – Kledingwinkelketen CoolCat heeft voor zijn Nederlandse onderdelen faillissement aangevraagd. Bij CoolCat werken in totaal 1450 mensen, waarvan 1180 in Nederland.

CoolCat heeft meerdere vestigingen in het Noorden met winkels in Emmen, Hoogeveen, Groningen en Assen.

Net als veel andere winkelketens kampt het bedrijf met ,,zeer uitdagende” marktomstandigheden. Het bedrijf sloot jaren achtereen met ,,aanzienlijke verliezen”. De warme en lange zomer van 2018 en de tot dusver zachte winter van 2019 gaven het laatste zetje. In oktober vorig jaar zocht Coolcat nog de vlucht naar voren toen het popster Ronnie Flex een kledinglijn liet ontwerpen.

Doorstart
Naar verwachting wordt het faillissement dinsdag door de rechter uitgesproken en geldt dit voor de vennootschappen CoolCat Fashion en CoolCat Nederland. De buitenlandse entiteiten van CoolCat vallen buiten het faillissement. Er wordt gekeken of er een doorstart van de keten mogelijk is.

CoolCat telt in Nederland 80 winkels. Daarnaast heeft de keten zeventien winkels in België, zes in Frankrijk en twee in Luxemburg. Daarnaast heeft CoolCat in deze landen en in Duitsland een webshop.