Kloosterveen viert opening 1000ste Repair Café

DELEN
Kloosterveen viert opening 1000ste Repair Café
ASSEN – In Kloosterveen wordt zaterdag 7 mei de opening van het duizendste Repair Café gevierd. Zeven jaar geleden werd in Amsterdam begonnen. Inmiddels zijn er in 24 landen, van Australië tot Zwitserland al 1037 café’s waar 200.000 huishoudelijke spullen, elektronica en kleren voor weggooien worden behoed.

Vaak is met een kleine moeite een kapotte printer, jas of stoel weer heel te krijgen, maar niet iedereen heeft de kennis om dat alleen te doen. Het Repair Café Assen bestaat uit een groepje ervaren vrijwilligers, die het leuk vinden om spullen weer aan de praat te krijgen. Ze staan iedere eerste zaterdag van de maand in de MFA Kloosterveste voor u klaar.

Om ook kinderen wat vertrouwder te maken met techniek, is er deze keer een “slooptafel”. Hier kunnen ze niet meer te repareren apparaten zelf uit elkaar halen om te zien hoe die gewerkt hebben.

Zaterdag 7 mei van 11.00 uur tot 16.00 uur in de MFA Kloosterveste, Vesteplein 5 in Kloosterveen. Een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt gewaardeerd, de parkeergarage is gratis.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen