KNMI geeft code geel voor heel Nederland

DELEN
ASSEN – Door winterse buien kan het in het gehele land glad zijn. Verder wordt het komende uren op veel plaatsen glad door bevriezing van natte weggedeelten.

In de loop van de nacht nemen de winterse buien in aantal af. Het blijft echter tot ver in de ochtend glad door bevriezing en sneeuwresten, dat meldt het KNMI dat voor het hele land code geel heeft afgegeven.

Weersverwachting Nederland

Vanavond daalt de temperatuur op veel plaatsen beneden het vriespunt en kan het op veel plaatsen glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. Daarbij trekken er nog steeds winterse buien over het land waarbij de neerslag vooral in de vorm van sneeuw valt, hetgeen tevens gladheid kan opleveren. De wind is noordwest tot noord, meest matig boven land en aan de kust (vrij) krachtig, vanavond tijdelijk hard, 7 Bft.

Vannacht is het wisselend bewolkt en in de loop van de nacht neemt de kans op een winterse bui af. De kans op gladde wegen door bevriezing en de aanwezigheid van de gevallen sneeuw blijft aanwezig. De temperatuur daalt naar -2 tot -4 graden en de noordwestenwind is matig, aan zee (vrij) krachtig.

Zondag overdag zijn er perioden met zon. Het blijft vrijwel overal droog. De middagtemperatuur varieert van +1 in het noordoosten tot +4 graden in het zuidwesten. De noordelijke wind neemt af naar zwak, aan zee matig.

Bron: KNMI


2Divorce Assen


Bowlen in Assen