Knooppunt Assen Zuid bijna gereed

DELEN

De nieuwe fly-over bij Assen Zuid is bijna gereed. Afgelopen week kon het verkeer er voor het eerst overheen rijden. De aansluitingen richting Groningen, Assen Zuid en Gieten zijn nu open.

De laatste grote klus is het definitief maken van de rotonde Haarweg en het openstellen van de tunnelbak richting de A28. Dit werk gebeurt van 7 tot en met 14 juli. Het verkeer kan de stad in en uit via afrit Assen en wordt omgeleid via de Balkenweg (afrit West).

Opstelvakken

In de nacht van maandag 7 juli op dinsdag 8 juli worden de opstelvakken van de verkeerslichten op de kruising Haarweg – Europaweg Zuid opnieuw geasfalteerd. Aansluitend hieraan worden op dinsdag 8 en woensdag 9 juli nieuwe markering aangebracht en de detectielussen van de verkeerslichten vervangen. verkeer over de Europaweg kan tijdens het asfalteren van de opstelvakken doorgang blijven vinden. Hierbij is sprake van enige verkeershinder, aangezien de bestaande opstelvakken tijdelijk worden samengevoegd tot één opstelstrook. De werkzaamheden vinden zoveel mogelijk buiten de spitsuren plaats.

Bovengenoemde werkzaamheden zijn bewust tegelijk gepland om de overlast voor het verkeer te beperken. Na 16 juli is de knoop Assen Zuid klaar.