Kolkende Taal culinair van start in nieuw seizoen

DELEN

Kolkende Taal culinair van start in nieuw seizoen

Zondagmiddag was er wederom een opname van het populaire programma Kolkende Taal in Studio 1C van de Asser Bibliotheek. Voor de vierde keer ontving presentatrice Diana de Groot gasten die komen vertellen over hun werk en passie waarin uiteraard het boek centraal stond. Het thema deze maand was culinair.

Diana de Groot sprak met actrice en schrijfster Marjan Berk en één van Nederlands grootste schrijvers van dit moment, Ronald Giphart. Ook Jaap Braaksma van restaurant “Bij Jaap” in Assen schoof aan.  Schrijver en oud-Assenaar Marcel Möring verzorgde als vaste gast een prikkelende column en de Asser  Nederpopband Asman zorgde voor de muzikale omlijsting.

Marjan Berk  was werkzaam in het cabaret bij onder anderen Wim Kan, Lurelei, Jaap van der Merwe, toneel, musical, film en televisie, schreef voor radio en tv, en publiceerde meer dan 40 boeken.

Ronald Giphart debuteerde in 1992 met “Ik ook van jou”. Hij schreef daarna nog diverse romans, en was redacteur van het literair tijdschrift Zoetermeer. Giphart publiceerde in uiteenlopende tijdschriften. In 2003 was zijn Novelle Gala Boekenweek Geschenk. Hij trad ook op in het theater. In het seizoen 2005/2006 met Bart Chabot en Martin Bril.

Jaap Braaksma is eigenaar en chef van restaurant “Bij Jaap” in Assen. Jaap weet  Assen culinair op de kaart te zetten. Vanuit de keuken van zijn restaurant verrast hij zijn gasten met verschillende smaakstijlen, een kunst die Jaap Braaksma bijzonder meester is.

Smakelijke kans voor bezoekers

Bezoekers van de opnamen maakte kans op een bijzonder smakelijke prijs. Een geheel verzorgd buffet-diner voor vier personen in Hof van Saksen. Deze werd gewonnen door Esther van Riezen.

Het programma Kolkende Taal is te zien op zondag 8 september via RTV Drenthe via Ziggo digitaal kanaal 33 om 14.00 en 16.00 uur en daarna ook via de website van Bibliotheek Assen.