Kolkende Taal met Poelifinario winnaar

DELEN

Tijdens elke editie van het populaire programma Kolkende Taal gaan interessante gasten in gesprek met presentatrice Diana de Groot in Studio 1C van Bibliotheek Assen. Zondagmiddag was cabaretier, kleinkunstenaar, acteur, zanger en televisiepresentator Erik van Muiswinkel te gast die op 14 november te zien is in de Grote Zaal van de Nieuwe Kolk te Assen met zijn voorstelling Schettino!

Van Muiswinkel won dit jaar De Poelifinario, de cabaretprijs voor de theatermaker met het meest indrukwekkende programma van het seizoen. De voorstelling gaat over Kaptein Schettino, de man die de Costa Concordia op de klippen liet lopen bij Isola del Giglio in Italië. “Het draait om gezag en personen die dit uitstralen, maar je kunt er niet op vertrouwen”, aldus van Muiswinkel.

Overige gasten waren pianist, componist en dirigent van het Noordpool Orkest Reinout Douma en Janne Schra, bekend van Room Eleven. Zij vertelden over hun Vasalis project. “We stonden vorige week voor de try-out in Meppel en daar zat de kleindochter van de Nederlandse dichteres Vasalis ook in de zaal. Ze vertelde na afloop dat ze met tranen in haar ogen had zitten luisteren naar de gedichten die wij hebben omgezet in zang en muziek”, aldus Janne die zelf ook geëmotioneerd was tijdens dit optreden. “Dat is beste heftig. Het zijn ook veelal woorden en zinnen die je echt wat doen”.

Daarnaast gaf  schrijfster, columniste en strafrechtjuriste Fieke Gosselaar acte de présence . Zij debuteert dit jaar als schrijfster. Fieke vertelde hoe zij ertoe is gekomen om schrijfster te worden. Fieke is strafrechtjuriste bij de rechtbank Noord-Nederland. Haar werk inspireerde haar tot het schrijven van Tussen de Anderen “Ik heb geprobeerd om vanuit het perspectief van een verdachte iets op te schrijven. De beleving van een verdachte tot aan zijn of haar daad”, dat dit aardig is gelukt bewijs wel dat de eerste druk momenteel is uitverkocht.

Oud-Assenaar Marcel Möring sprak zijn vaste column uit waarin hij een knipoog naar de lokale actualiteit maakt. In deze aflevering vertelde Marcel hilarisch over Assen Sportstad.

Jetze Dam van Bibliotheek Assen was na afloop van de opnamen tevreden “Het is de 10de keer dat we nu Kolkende Taal hebben opgenomen. Dit is een succes en we gaan het nu niet meer elke twee maanden opnemen, maar elke maand”.

De opnamen worden op 9 november uitgezonden door RTV Drenthe.