Kolkende Taal met speciale editie in de Gouverneurstuin Assen

DELEN

Kolkende Taal met speciale editie in de Gouverneurstuin Assen

In Kolkende Taal, het programma dat Bibliotheek Assen geheel in eigen huis maakt, gaan interessante gasten in gesprek met presentatrice Diana de Groot over hun werk en leven. Dit doen ze door te vertellen over de boeken die hun leven kleuren. Op zondag 18 mei a.s. wordt een speciale aflevering gemaakt in de open lucht: middenin de Gouverneurstuin te Assen.

Jetze Dam van de Asser bibliotheek over dit initiatief: “We zijn nog nauwelijks bijgekomen van de discussie die onlangs woedde naar aanleiding van de uitspraken die schrijfster Yvonne Kroonenberg deed over bezoekers van de Action en inwoners van Drenthe nadat zij te gast was geweest in Kolkende Taal. Des te meer zin hebben we om opnieuw een spraakmakend programma te maken!”

Ook deze aflevering heeft een serie boeiende gasten. Zo vertelt NOS-verslaggever Pauline Broekema over haar werk als journaalcorrespondent en het boek dat ze zelf schreef en dat binnenkort dat verschijnt: Het Boschhuis. Voor dit boek over haar familiegeschiedenis deed Pauline uitgebreid onderzoek. Daarbij kwamen diverse andere boeken in beeld, die haar hielpen de verhalen in Het Boschhuis zo treffend mogelijk te beschrijven.

Naast Pauline is ook de Asser fotograaf Sake Elzinga te gast. Pauline is een groot bewonderaar van Sake’s werk. Sake vertelt over hoe hij fotograaf werd, welke fotografen hem inspireerden en welke hij bewondert. Daarnaast laat Sake zien van welke boeken hij zelf onder de indruk is.

De in Assen geboren Jan Fabricius schreef aan het begin van de vorige eeuw een toneelvoorstelling in de Drentse taal, waarvan het onderwerp in 2014 nog steeds actueel is: de zorg voor de oudere generatie. Theatermaakster Betsy Torenbos maakte een bewerking van deze toneeltekst. Haar voorstelling “Onder één dak” is in mei 2014 te zien in De Nieuwe Kolk te Assen. Betsy vertelt over de tekst, de totstandkoming van het toneelstuk anno 2014 en welke boeken haar als theatermaker inspireren. Cabaretier Arno van der Heyden zingt een lied dat bij

het thema van deze voorstelling past. Uiteraard zal vaste gast, oud Assenaar en schrijver Marcel Möring een column verzorgen.

Gratis toegankelijk

Kolkende Taal vindt op zondag 18 mei a.s. plaats in de Gouverneurstuin te Assen. Het programma start om 13:45 uur en is om 15:00 uur afgelopen. Van 13:00 tot 17:00 zijn er optredens van ICO-cursisten. De bar is de hele middag geopend.

Kolkende Taal is deze keer gratis bij te wonen. De opnamen worden op zondag 25 mei a.s. om 10.00, 12.00, 14.00 en 16.00 uur uitgezonden via RTV Drenthe.

Elke zondag in de Gouverneurstuin!

Deze hele zomer organiseren de culturele instellingen van Assen iedere zondag een activiteit in de Gouverneurstuin te Assen. In het sfeervolle stadspark is er volop gelegenheid om te genieten van prachtige optredens, een lekker drankje in de heerlijke zon te nuttigen en om elkaar te ontmoeten. Op zondag 18 mei maakt Bibliotheek Assen in de prachtige tuin een speciale aflevering van Kolkende Taal. Het ICO zorgt met optredens van diverse muziekgroepen voor een omlijstend programma.