Kolkende Taal zondag op TV Drenthe

DELEN

Kolkende Taal zondag op TV Drenthe

Zondag 9 juni is de nieuwste aflevering van Kolkende Taal te zien op TV Drenthe (14.00 uur en 16.00 uur) Vanaf dan is de uitzending ook via de website bibliotheekassen.nl te bekijken. Deze nieuwe aflevering staat geheel in het teken van het spannende boek. John van den Heuvel, Marian Mudder en Mick van Wely schuiven aan tafel bij presentatrice Diana de Groot en verslaggever Jetze Dam ging thuis op bezoek bij schrijfster Loes den Hollander.

Deze editie staat in het teken van het spannende boek. Om die reden was misdaadverslaggever John van den Heuvel te gast. Hij vertelde over de boeken die hij leest, en de spannende avonturen die hij zelf als televisiemaker beleeft.

Spannende boeken zijn zeer in trek bij de lezers van de Asser bibliotheek. Een herkenbaar voorbeeld zijn de boeken van Appie Baantjer. Marian Mudder speelde jarenlang ‘Vera’ in de tv-serie Baantjer. Zij wordt nog dagelijks herinnerd aan haar rol in deze hit serie. Ze vertelt hierover en over de boeken die zij zelf schrijft en leest.

Vele spannende boeken spelen zich in of rond de rechtbank af. Mick van Wely is misdaadjournalist en rechtbankcorrespondent voor het Dagblad van het Noorden en Radio1. Mick van Wely vertelt over opmerkelijke rechtzaken uit verschillende boeken en over de gang van zaken in de werkelijkheid.

Een van de meest gelezen auteurs van Bibliotheek Assen is de schrijfster Loes den Hollander. Zij heeft vele spannende bestsellers op haar naam staan. In een videoweergave kijken we bij Loes thuis. Ze laat zien waar haar spannende verhalen ontstaan, ze laat zien waar ze haar boeken schrijft, vertelt over hoe het schrijfproces in zijn werk gaat. “Ik krijg een rood hoofd van het schrijven, zo intens beleef ik dat!” en vertelt welk boek ze op dit moment leest.

Marcel Möring solliciteert in zijn column naar een baan als burgemeester van Assen. In de uitzending legt hij uit waarom.