Koning opent recreatieve vaarroute de Blauwe As

DELEN

Assen – Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opent vrijdagmiddag 15 september de Blauwe As, de nieuwe recreatieve vaarroute door Assen. De Blauwe As bestaat uit 3 kilometer vaartraject voor pleziervaart. De route is ontstaan door verschillende waterpartijen te verbinden, waarbij twee sluizen zijn aangelegd en 6 beweegbare bruggen zijn gebouwd.

De vaarroute is onderdeel van het stadsontwikkelingsprogramma FlorijnAs. Naast recreatie is het programma onder meer gericht op betere doorstroming van het verkeer, de bouw van een nieuw station en het opknappen van verouderde locaties in de Asser binnenstad. Bij het project werken overheden samen met private partijen.

De Koning maakt een vaartocht over de Blauwe As, bezoekt het stationsgebied en spreekt met betrokkenen van verschillende projecten.

Op woensdag 19 juli jl. maakte het College van Burgemeester en Wethouders al een eerste rondvaart met De Fluisteraar en sindsdien is de Blauwe As geopend voor de recreatievaart. Vele toeristen weten de (water)weg inmiddels te vinden, maar ook inwoners van Assen maken dankbaar gebruik van de Blauwe As. Nachtburgemeester Erwin Zijlstra (Zed Zeedy), Taalwever Egbert Hovenkamp II, Bob Meijer en Lenny Meijer-Loosman stapten op 23 juli jl. in de boot om Assen vanaf het water te bekijken.

Foto’s: M. Babtist