Koning Willem-Alexander fietst de Drentse Fiets4Daagse

DELEN

ASSEN – Dinsdag 7 juli aanstaande klinkt het startshot voor de 50ste Drentse Fiets4daagse. Zijne Majesteit de Koning fietst dinsdagochtend 7 juli een deel van de eerste dag van 50e Drentse Fiets4Daagse mee vanaf de startplaats De Bonte Wever in Assen.

In 1966 startte de eerste ‘Drentse Rijwielvierdaagse’ vanaf het TT-Circuit in Assen. Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum rijden dit jaar de deelnemers die in Assen opstappen een deel van de route over het TT-circuit. Koningin Juliana woonde in 1975 de 10e editie bij van de Drentse Fiets4Daagse, en Prins Claus was in 1990 deelnemer vanwege het 25-jarig jubileum.

Feestelijke opening Drentse Fiets4daagse

Dit jaar wordt voor de vijftigste keer de Drentse Fiets4Daagse gehouden. In 1966 ging op het TT-circuit in Assen de eerste Drentse Rijwielvierdaagse van start met ongeveer 300 deelnemers. Inmiddels is het uitgegroeid tot een evenement met meerdere startplaatsen waar zo’n 15.000 mensen jaarlijks met veel plezier aan mee doen.

Johan Willem Friso en Ellen ten Damme

De jubileumeditie wordt maandagavond 6 juli officieel geopend in de Bonte Wever in Assen. Annette Timmer presenteert een feestelijk programma met de fiets in de hoofdrol. Net als bij het 25-jarig jubileum speelt de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Bijzonder is de combinatie met Ellen ten Damme. De zangeres groeide op in Drenthe en bewaart goed herinneringen aan haar jeugdjaren hier. Verder zal Biketrial atleet Rick Koekoek uit Erica zijn kunsten vertonen. Hij won het eerste officiële Nederlands Kampioenschap Biketrial in 2014 en een jaar eerder behaalde hij een bronzen medaille op het Europees kampioenschap. De wereldberoemde DJ Don Diablo heeft onlangs een videoclip met de stuntman opgenomen.

Het openingsprogramma is van 19.30 uur tot en met 21.15 uur. Deelnemers van de Drentse Fiets4Daagse kunnen maandag een gratis toegangskaart ophalen bij het secretariaat in hun startplaats of  ’s avonds bij De Bonte Wever.