Koning Willem-Alexander gast tijdens 50ste Drentse Fiets4daagse

DELEN
Koning Willem-Alexander gast tijdens 50ste Drentse Fiets4daagse

ASSEN – Het is de kroon op het gouden jubileum van de 50ste Drentse Fiets4daagse. Koning Willem-Alexander zal tijdens de openingsdag een stukje van de route meefietsen van startplaats de Bonte Wever tot en met het TT Circuit.

Commissaris Jacques Tichelaar en burgemeester Marco Out van Assen ontvangen de Koning morgenochtend bij de Bonte Wever. Na de inschrijving volgt een kort gesprek met enkele vrijwilligers en deelnemers. Daarna vertrekt de Koning met enkele deelnemers voor een fietsroute van 7 kilometer naar het TT Circuit.

Ter gelegenheid van de 50ste editie gaan alle routes op dinsdag via het TT Circuit. Daar werd in 1966 voor de eerste keer gestart voor de fiets4daagse. Destijds deden er zo’n 250 deelnemers mee, maar tegenwoordig mag de organisatie zich verheugen op een kleine 15.000 deelnemers.

Maandagavond is er een feestelijke opening op de ijsbaan in De Bonte Wever, met een concert van Ellen ten Damme en de Koninklijke Militaire Kapel Johan Friso. Vrijdag wordt de intocht muzikaal omlijst door het Brabants Fietsharmonisch Orkest.

Koning Willem-Alexander zal rond 09.15 uur zijn eerste ‘stempel’ gaan halen bij Alie Klaucke, coördinatrice van de startlocatie in Assen. Koning Willem-Alexander is de derde koninklijke gast in de geschiedenis van de Drentse Fiets4daagse. In 1975 woonde koningin Juliana het 10-jarig jubileum bij, prins Claus in 1990 het 25-jarig jubileum.