Koningsdag Assen belooft groter te worden dan ooit

DELEN

ASSEN – Koningsdag in Assen wordt dit jaar groter dan ooit. Maar liefst zes podia en een grote vrijmarkt door de gehele binnenstad van Assen.

Het feest begint al op zondagmiddag 26 april om 14.00 uur met diverse optredens van onder anderen Hollands Verdriet, Papa di Grazzi en enkele DJ’s. Op het Koopmansplein komt tevens een led-dansvloer te liggen van 144 vierkante meter, waar het publiek op kan dansen bijvoorbeeld op de muziek van zanger Bouke. De Emmer zanger zal rond 22.30 uur zijn opwachting maken op het Koopmansplein.

Op ‘Koningsdag’ maandag is er door het gehele centrum van de Drentse hoofdstad een vrijmarkt en zijn op alle zes podia optredens en demonstraties. Er komt een kartbaan voor kinderen en diverse brandweerwagens.

In vergelijking met de eerste editie van Koningsdag en daarvoor Koninginnedag, zal deze editie groter worden dan ooit.

Oranje Taptoe terug op de kalender tijdens Koningsdag Assen

Na 5 jaar afwezigheid, wordt in Assen weer de Oranje Taptoe gehouden. Tot 2010 was dit een jaarlijks terugkerende taptoe op Koninginnedag. Toen in 2011 de organisatie van Koninginnedag gegund werd aan een commercieel bedrijf, verdween deze prachtige taptoe van de agenda. De organisatie van Koningsdag is nu opnieuw door de gemeente Assen gegund en wel aan MKB Assen. Deze binnenstad vereniging heeft de Oranje Taptoe weer op het programma gezet. Een belangrijk verschil is dat de taptoe niet in de avond zal worden gehouden, maar in de middag. Voor Assen is dit echt Prime Time op zo’n dag. De taptoe zal starten om ca. 14.30 uur en duren tot circa 17.00 uur.

De eerste deelnemers zijn al bekend, namelijk Mercurius Marching- en Showband Assen, Showband Marum, Showband Noordenveld en Jong Advendo Sneek. De organisatie hoopt hier nog een aantal deelnemers aan te kunnen toevoegen.

De Oranje Taptoe zal zeker passen in de aanloop naar 13 juni, wanneer in Assen de 17e ODSC wordt gehouden.