Koningsnacht druk bezocht in Assen

DELEN

Koningsnacht druk bezocht in Assen

De zeer druk bezochte Koningsnacht is van vrijdag op zaterdag in Noord-Nederland feestelijk verlopen. Vooral in Groningen, Leeuwarden en Assen kwam, waarschijnlijk mede door het mooie weer, het publiek massaal naar de georganiseerde festiviteiten. Hier en daar voorkwam politieoptreden dreigende escalaties. Grote wanordelijkheden deden zich echter niet voor. In totaal hield de politie in Noord-Nederland 15 verdachten aan.

Assen

Ook in het centrum van de Drentse hoofdstad was het rondom de georganiseerde festiviteiten gezellig druk. In Assen zijn overigens zes verdachten aangehouden. Daaronder een 16-jarige jongen die een zwaar stuk vuurwerk afstak waardoor twee leeftijdgenoten licht gewond raakten aan hun benen. Verder zijn twee verdachten aangehouden voor mishandeling, twee voor vernieling en één voor overtreding van de plaatselijke verordening (APV) en het zich verzetten tegen zijn aanhouding.

Tevreden

De politie is tevreden over het verloop van de Koningsnacht. De verschillende vooraf genomen maatregelen door politie en gemeente hadden effect en zorgden, vooral in de grote plaatsen, mede voor een goed verloop van de festiviteiten.