Koninklijke onderscheiding mevrouw W.J. Assies-Kastelein

DELEN

ASSEN – Vrijdagavond 20.30 uur kreeg mevrouw W.J. Assies-Kastelein uit Assen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Loco-burgemeester Ruud Wiersema heeft mevrouw Assies-Kastelein de versierselen opgespeld behorende bij de benoeming tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. De plechtigheid vond plaats in Buurthuis De Schulp aan de Buizerdlaan in Assen.

Mevrouw W.J. (Willy José) Assies-Kastelein (69) heeft vanaf 1990 tot heden diverse (bestuurs-)functies vervult bij de Nationale Vereniging De Zonnebloem, die zich inspant om onder meer gehandicapten, chronisch zieken en lichamelijk hulpbehoevende ouderen op verschillende manieren ontspanning te bieden.

Bestuursfuncties vervulde zij ondermeer bij de afdeling Delfzijl en de regionale afdelingen Oost-Groningen, Noord-Groningen en Noordenveld/Oostermoer. In 2009 is ze gestart als provinciaal bestuurslid bezoekwerk in Drenthe en ze werd onlangs herbenoemd tot 2018.

In haar lange carrière als vrijwilliger van De Zonnebloem is mevrouw Assies-Kastelein maar liefst 26 keer mee geweest met de bekende regionale en landelijke Zonnebloemvakantieweken.
In 2005 heeft zij voor haar inzet het Zilveren Zonnebloeminsigne uitgereikt gekregen.

Mevrouw Assies-Kastelein is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.