2 september: Konmakandra Culturenfestival in Gouverneurstuin

DELEN

Assen – Op zondagmiddag 2 september organiseert stichting Konmakandra uit Assen een klein multicultureel festival met muziek en dans in de Gouverneurstuin: het Konmakandra Culturenfestival. Op het programma staan Molukse dans, Surinaamse en Caraïbische zang en muziek, muziek en dans uit Afrika en als afsluiter popmuziek die iedereen kent.

Wie treden op?
De middag opent met een traditionele Molukse zakdoekendans door meisjesdansgroep Nona Nona Amboina. Op veler verzoek zal daarna Marlon One Man Band het podium van de muziekkoepel betreden. Zijn Surinaamse en Caraïbische repertoire viel op 12 augustus j.l. tijdens Summerswing zo bij het publiek in de smaak, dat hij graag nog eens terugkomt.

Na een korte pauze met percussie is het de beurt aan Afrikadi. Dit gezelschap uit Groningen brengt onder leiding van Issiaga Soumah West-Afrikaanse muziek en dans. De middag wordt afgesloten met een optreden van zanger/pianist Bert Louïssen met bekende popnummers. Bert wordt begeleid door gitarist en percussionist Marlon Read.

Stichting Konmakandra
Konmakandra is een Surinaams woord en betekent “samenkomst” en “met elkaar”. Het is ook de naam van de organiserende stichting uit Assen, die mensen vanuit verschillende culturen wil samenbrengen met activiteiten op het gebied van dans en muziek.

Stichting Phusis zorgt voor de hapjes en drankjes. Het festival begint om 13.00 uur en de toegang is gratis. Het Konmakandra Culturenfestival wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeente Assen.