Konmakandra winnaar VSB jubileumprijs

DELEN

ASSEN – Op maandag 2 november j.l. mochten vertegenwoordigers van stichting Konmakandra uit Assen een cheque van € 2500 in ontvangst nemen tijdens de prijsuitreiking van de jubileumwedstijd “Verzilver je idee” van het VSB fonds.

De uitreiking vond plaats tijdens een feestelijk slotevenement in het Spoorwegmuseum in Utrecht. De stichting kreeg de prijs om hun project ‘United we dance!’ te kunnen uitvoeren. Met ‘United we dance!’ wil Konmakandra een uitwisseling op gang brengen tussen een dansgroep van jonge Afrikaanse vluchtelingen (Afro Holland) en de leerlingen van hiphop dansschool Dan’s Entertainment in Assen. Het project wordt uitgevoerd in de eerste helft van 2016 en moet uitmonden in een spetterende danspresentatie voor publiek.

De wedstrijd was uitgeschreven door het VSBfonds om haar 25-jarig bestaan te vieren. In totaal meldde 558 stichtingen en verenigingen zich deze zomer aan voor de wedstrijd. De 120 kanshebbers, gekozen door de jury, lieten een filmpje maken over hun idee voor een mooiere samenleving in een zilveren jubileumcaravan.

Na twee stemrondes van het publiek en beoordeling van de jury wisten 16 stichtingen en verenigingen zich te plaatsen voor de prijzen van € 25.000,-. Deze prijs werd twee keer uitgereikt: één keer in de categorie Kunst & Cultuur en één keer in de categorie Mens & Maatschappij. Daarnaast waren er 45 kanshebbers voor de prijzen van € 2.500,- voor de beste kleine ideeën in één van deze categorieën. In totaal werd deze prijs aan twaalf ideeën toegekend. Konmakandra sleepte de prijs voor beste kleine idee in de provincie Drenthe in de wacht.

Foto: v.l.n.r. Klaas Kok en Saskia Dörfel (bestuursleden Konmakandra) en Zblack Braah (lid Afro Holland).