Kookstudio Assen overgenomen door Joop Zwiep

DELEN

Assen – Joop Zwiep vertrekt met zijn kookatelier van Zweeloo naar Assen. Vanaf 1 september zal hij de kooklessen, workshops en diners voor gezelschappen en catering gaan verzorgen aan de Balkengracht in Assen, waar nu nog Kookstudio Assen is gevestigd.

Met de overname zal de bedrijfsnaam Kookstudio Assen verdwijnen. De kookstudio is sinds 2009 gevestigd in de Drentse hoofdstad en werd met veel enthousiasme geleid door Sietze Ezinga. De kookstudio is ruim opgezet en biedt veel mogelijkheden voor grote groepen kookliefhebbers. Alle activiteiten van Kookstudio Assen zullen per 14 juli 2017 worden overgenomen door Kookatelier Joop Zwiep.

Joop Zwiep is opgegroeid in Assen en heeft in meerdere sterrenzaken gewerkt. In 1993 openende hij een eigen restaurant welke al snel werd bekroond met een Michelin-ster. In 2007 heeft hij de switch gemaakt om zijn kennis te delen met kookliefhebbers. Na tien jaar wordt de locatie in Zweeloo verruild voor een ruimere locatie in Assen. De komende weken gaat Joop Zwiep de kookstudio voorzien van een nieuwe inrichting; veel warme kleuren, hout, metaal, moderne gadgets en sfeervolle verlichting. Het zal voor vele vaste kookleden en éénmalige kookgroepen een bijzondere beleving gaan uitstralen in een moderner en chiquer jasje dan in Zweeloo.

Sietze Ezinga is erg tevreden met de overname: “het is voor mij een hele eer dat Joop Zwiep de kookstudio heeft overgenomen, Joop is een chef-kok met passie voor zijn vak, ik ben er van overtuigd dat alle kookliefhebbers met hetzelfde enthousiasme zullen worden verwelkomd als voorheen”. Sietze zal zich gaan richten op zijn huidige internetbedrijf Sweb en zal zijn plannen voor een bedrijf in MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) verder gaan uitwerken.

Het kookatelier in Zweeloo is de gehele maand augustus, op zaterdag en zondag, nog open voor de restaurantdagen.