Eerste team Asser korfbalvereniging AVO kampioen

DELEN
ASSEN – In een bomvolle Marsdijkhal moest zondagmiddag de beslissing vallen wie zich in de Eerste klasse A kampioen mocht noemen. Thuisclub AVO had de beste papieren met een veel beter doelsaldo dan tegenstander OWK 1, de zeer verrassende andere kandidaat voor de titel.

Op papier had AVO 1 ook nog het voordeel van één winstpunt meer. Maar in de sport is veel mogelijk want wie had voor aanvang van de deze competitie OWK 1 als onze grootste concurrent durven tippen? Je zou zonder aarzelen een verwijzing naar een psycholoog hebben gekregen. Toch hebben de Groningers uit Oostwold een prima reeks wedstrijden neergezet. Lang niet iedereen bij AVO was daarom gerust op de uitslag van deze finale. Zoals vaak waren de eerste minuten om elkaar af te tasten en zo stond het na vijf minuten gelijk, 2 – 2. Twee doelpunten van AVO werden direct door één van OWK gevolgd.

Verdedigend had AVO de zaakjes goed voor elkaar en hield zo controle over de aanvallers van OWK. In de volgende vijf minuten legde AVO de basis voor de winst want vijf doelpunten op rij zorgden er voor dat de spanning in de wedstrijd wat wegvloeide, 9 – 3. Die voorsprong bleek zeer beslissend omdat OWK wel bleef mee scoren.  De rust ging in bij de stand 15 – 10 in Asser voordeel. Na de rust werd het verschil nooit kleiner dan vier doelpunten, 17 – 13, 20 – 16. AVO hield volledige controle over de sportieve wedstrijd en dat was de belangrijkste reden dat bij het eindsignaal de stand 23 – 18 op het scorebord stond. Wel niet de mooiste wedstrijd maar de effectiviteit in het spel van AVO zorgde ervoor dat de winst terecht kwam bij het team dat daar de meeste aanspraak op maakte.

Eerste team korfbalvereniging AVO kampioen

Toch was er voor beide teams en voor het publiek sprake van een geweldige korfbalmiddag. We moeten daarvoor de twee teams bedanken en leidsman Arthur van der Griend die dit allemaal goed begreep en dat prima in de hand had.

In de kronieken die door de latere AVO-korfballers zullen worden nageslagen zal men zien waar een goede basis is gelegd voor het korfbal in Assen.

AVO 2 – Mid Fryslân

AVO 2 speelde deze zondagmiddag haar laatste wedstrijd in de zaalcompetitie tegen Mid Fryslân 3. AVO 2 was een maand geleden al kampioen geworden en voor de Friezen uit Reduzum stond er ook niets meer op het spel.

De Assenaren begonnen scherp aan de wedstrijd en na zes minuten stond een 4 – 0 stand op het scorebord. De stoomdruk bleef hoog ook nadat de gasten 4 – 1 hadden aangetekend. Zes minuten later, met nog een minuut of zeventien te spelen in deze eerste helft, was het al 9 – 1. Toen viel de druk wat weg en via 9 – 3 en 11 – 3 werd het 12 – 4 bij de rust.. Mid-Fryslân maakte na de rust direct twee doelpunten, 13 – 6. Even werd gedacht dat dit het begin van een offensief was maar AVO hield de wedstrijd onder controle en halverwege de tweede helft was het 16 – 7. Van dit Friese team was vandaag in ieder geval geen gevaar te duchten. De aanvalsdrang bij AVO nam wat af al bleef men ook en tandje lager de tegenstander de baas. Ook de vier wissels in de laatste zeventien minuten veranderden daar niets aan. De wedstrijd o.l.v. Kees de Vries eindigde bij de stand 22 – 12.

Einde van een succesvol zaalseizoen in het eerste levensjaar van AVO dat voortkwam uit de vier voorafgaande jaren prima samenwerking tussen de voormalige Asser korfbalclubs.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen