Kortsluiting oorzaak brand appartement Minervaflat Assen

DELEN

ASSEN – Op dinsdagavond 30 december heeft een felle brand een appartement verwoest op de derde verdieping van de Minervaflat in Assen. De flat aan het Mercuriusplein in Assen werd door de brandweer gedeelte geëvacueerd en omwonenden werden opgevangen in De Nieuwe Kolk.

In de plaatselijke media verschenen berichten dat de bewoner van het appartement in slaap zou zijn gevallen met een brandende sigaret en dit vermoedelijk ook de oorzaak van de brand zou zijn geweest.

Kortsluiting oorzaak brand Minervaflat Assen

Uit onderzoek en vaststelling door een verzekeringsexpert is gebleken dat de brand is ontstaan door kortsluiting in de PC. Installatiebedrijf Kiekebos is woensdag voor het eerst aan het werk gegaan in de flat om het nodige elektra e.d. te herstellen. ,,Wat we daar aantroffen was een verwoesting”.

De bewoner van het appartement bleek erg aangeslagen door de brand. “Hij dacht dat het zijn schuld wel eens kon wezen en zo stond het ook in de media te lezen. Een brandende sigaret! Wij zijn al jaren huis installateur van de Minervaflat en veel bewoners kennen we al jaren. Nu is gebleken dat het kortsluiting is geweest en vind ik een rectificatie eigenlijk wel op z’n plaats”, zo laat Andre Kiekebos onze redactie weten.